Een veilig bezoek aan De Bosuil

Update: 16 september 2021

Gelukkig, we mogen gewoon concerten blijven organiseren. Na de persconferentie van 14 september zijn er voorwaarden duidelijk geworden. Voor concerten na 24 september mogen wij (zonder zitplekken) bezoekers binnenlaten tot 75% van de capaciteit. Deze maatregelen gelden tot 1 november.
Wil je een concert bezoeken? Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden die we hieronder (kort) uitleggen.

Je kan een concert bij De Bosuil bezoeken als je:
1. Volledig gevaccineerd bent
of
2. Een herstelbewijs hebt (in de afgelopen 6 maanden corona gehad hebt)
of
3. Een Testen Voor Toegang toegangsbewijs hebt.

Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de CoronaCheck-App op je smartphone (geüpdatete versie). Kun je dit (nog) niet in de App dan is een schriftelijk bewijs ook toegestaan.

Meer informatie over de opties:
1. Vaccinatiebewijs
Als je een (volledige) inenting tegen corona hebt gehad kun je via de CoronaCheck-App hiervan een Digitaal Corona Certificaat (DCC) mee aanvragen. Met dit certificaat kun je een concert bij ons bezoeken. Kun je dit (nog) niet in de App dan is een schriftelijk bewijs ook toegestaan.

2. Herstelbewijs
Via de CoronaCheck-App kun je een herstelbewijs downloaden. Dit kan als je in de afgelopen 6 maanden corona hebt opgelopen.

3. Testen Voor Toegang toegangsbewijs
Op ruim 125 locaties in Nederland kun je eenvoudig én gratis een test laten uitvoeren. Binnen een uur weet je het resultaat en krijg je een koppeling naar de CoronaCheck-app. Met dit coronatoegangsbewijs, een ID-bewijs én je concertkaartje meld je je vervolgens aan de entree. Deze test kan je eenvoudig en gratis laten afnemen via de website https://www.testenvoortoegang.org/ 
Dit testen moet gebeuren binnen 24 uur voor aanvang van het evenement.

In Nederland informeren en adviseren de RIVM (Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu) en VNPF (Vereniging Nationale Podia Festivals) ons over nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast volgen we het advies op van de lokale overheid, gemeente Weert.

Als een concert afgelast wordt, krijg ik dan mijn geld terug?
Ja natuurlijk, zodra een concert bij ons afgelast wordt, krijg je je volledige ticketprijs teruggestort.

Als ik verhinderd ben op de nieuwe datum, krijg ik dan mijn geld terug?
Ja natuurlijk, we sturen je in de mail alle informatie m.b.t. het terugkrijgen van je ticketprijs. Let wel op: Je kunt alleen een volledige bestelling terugvorderen, niet losse tickets (bijvoorbeeld 2 van de 4 tickets).
We zetten in de mail een deadline tot wanneer je je gegevens door kan geven, na deze deadline ontvang je binnen 5 werkdagen je geld terug op je rekening. We hopen hierbij wederom op jullie geduld en begrip.

Kan ik mijn tickets retourneren? 
Nee helaas niet, voor alle evenementen die gewoon door gaan (na juni) kun je je tickets niet retourneren. We raden je aan als je tickets over hebt of niet kunt om ze te verkopen in het Facebook event van het desbetreffende concert of via www.ticketswap.nl.

________________________________________________________________________________________________

 

We hebben alle maatregelen genomen om aan de richtlijnen van het RIVM m.b.t. het coronavirus (COVID-19) te voldoen en ons gebouw is zo ingericht dat iedereen zich aan de afspraken over hygiëne en social distancing (1,5 meter) kan houden. Op die manier zorgen wij ervoor dat een bezoek aan De Bosuil voor alle bezoekers en medewerkers prettig en veilig verloopt.

Na vier maanden stilte vanwege Covid19 mochten in juli 2020 weer de eerste concerten georganiseerd worden: Tweemaal stond Jack Poels, de frontman van Rowwen Héze, in het kader van zijn nieuwe, eerste solo-album in een uitverkochte zaal.

De reacties waren hartverwarmend:
– “Alles goed en duidelijk aangegeven, ook vooraf. Prima geregeld.

– “Uitleg bij ontvangst en goede service serverend personeel.

– “Fantastische geluidskwaliteit én… geen geklets.

Ook de weken en maanden daarna gingen we door met het organiseren van concerten in deze “nieuwe setting”:
Met maximaal 100 bezoekers, allemaal met zitplaatsen en op gepaste afstand van elkaar.

Bij binnenkomst zul je een aantal vragen moeten beantwoorden (of je recent ziek bent geweest, of je op het moment griep hebt of benauwd bent, etc) en is er gelegenheid om de handen te ontsmetten.
Volg de looproute vervolgens om in de zaal een zitplek te vinden.
Om het aantal loopbewegingen te beperken zetten we verder onze bar-vrijwilligers in om drankjes op te nemen én te komen brengen.

Wil je een idee krijgen hoe het er aan toe gaat bij deze concerten?
Een goede indruk krijg je aan de hand van onderstaande aftermovies.

Concert Rob Tognoni / juli 2020

Concert Cosmo’s Foger-T / augustus 2020

Concert Leif de Leeuw band / augustus 2020

De concerten zijn natuurlijk telkens anders maar de reacties van het publiek blijft gelijk.
Dit geeft ons in elk geval goede energie en vertrouwen voor de komende maanden!

 

 

Wil je alle maatregelen op een rijtje zien?
Kijk dan op deze pagina voor uitgebreide informatie.