geweest

Zac Harmon Band

zondag 10 november , start 16:00 / open 15:00

Met Jackson, Mississippi als geboortestad kan het ook niet anders; Zac Harmon is een geboren bluesartiest. Zijn moeder bespeelde de piano, zijn vader bespeelde de harmonica en zijn buurman was een muziekleraar. Zac werd op jonge leeftijd al omgeven door muziek en muzikanten. Het is dan ook geen verassing dat hijzelf de gitaar ter hand heeft genomen.

Op 21-jarige leeftijd vertrok Zac naar Los Angeles om zichzelf écht op de muzikale kaart te zetten. Het duurde echter tot 2003 voordat er een eerste album kwam: Live at Babe and Ricky’s Inn. Het was dit album dat leidde tot het winnen van de titel “best unsigned band” van de Blues Foundation.

16 Jaar na de release van het eerste album komt de Zac Harmon band met een nieuw album: Mississippi Barbq. Dit album werd geproduceerd door Jim Gaines die eerder samenwerkte met grote namen zoals Santana en Stevie Ray Vaughn. Zac zelf over dit album: voor het eerst in mijn carrière heb ik de mogelijkheid gehad om de beste versie van mezelf te zijn aan de hand van een echte masterproducer.

Het voorprogramma wordt verzorgd door:

Vanessa Peters, een indie-folk singer-songwriter uit Dallas, Texas, is een volstrekt onterecht, verborgen talent! Ondanks het feit dat zij, solo en met de band Ice Cream On Mondays, elf albums uitbracht en meer dan duizend optredens verzorgde in elf landen, is ze maar in bescheiden kring bekend.

Wat het eerst opvalt is haar stem, warm, sensueel bijna, veelzijdig en altijd raakt het. Dat laatste is belangrijk omdat haar teksten echt ergens over gaan en diepgang hebben. Vanessa Peters schrijft geen lieve liefdesliedjes of ‘poppy nummers’. Nee, dit zijn maatschappij-kritische songs op micro en macro niveau met een kracht en diepgang die we niet vaak horen.