geweest

The Ten Years After ’69 Woodstock set performed by Leo Lyons

zaterdag 25 januari , , , start 21:00 / open 20:00 € 17,- / € 20,-

1969. Wellicht het belangrijkste jaar uit de gehele muzikale geschiedenis. Jimi’s brandende gitaar, The Grateful Dead die voor pampus lagen en natuurlijk ook het legendarische nummer “I’m Going Home” van Ten Years After. Zomaar een aantal dingen die plaatsvonden tijdens Woodstock en gebeiteld zijn in het geheugen van vele muziekliefhebbers. Momenten als dezen maakte 1969 een legendarisch jaar.

Nu, meer dan 50 jaar later wordt deze roerige tijd nieuw leven ingeblazen door Leo Lyons, Joe Gooch en Damon Sawyer met hun band “Hundred Seventy Split”.
Leo Lyons, mede-oprichter van Ten Years After, maakte alles mee dat de wilde jaren ’60 en ’70 te bieden hadden. Daardoor is hij rustig een muzikaal veteraan te noemen. Zijn kompaan was door de jaren heen Alvin Lee, de originele zanger van de band. Hij overleed helaas in 2013 maar had de band aan het begin van de eeuw al verlaten. Hij werd opgevolgd door Joe Gooch die nu nog steeds de gitarist én zanger is van de band. Het trio wordt afgerond met Damon Sawyer die plaats neemt achter de drumkit. Samen zullen zij de legendarische set van Ten Years After uit 1969, van dat beruchte festival, opnieuw ten gehoren brengen. Oude tijden zullen deze avond zeker herleven!

 

Het voorprogramma wordt verzorgd door From The Road, een Belgische Lynyrd Skynyrd tribute.