geweest

Woodstock Legends

zaterdag 7 september , start 21:15 / open 20:00 € 20,- / € 23,-

Woodstock Legends is een tribute-groep die klassieke rock speelt die oorspronkelijk werd gespeeld tijdens de beruchte bijeenkomst van 1969 op Woodstock door artiesten als Janis Joplin, The Band en Crosby, Stills, Nash & Young.

Het Woodstock-muziekfestival is 50 jaar geleden, maar één band houdt de drukte gaande: Filip Bollaert (gitaar / zang), Pascale Michiels (gitaar / zang), Patsy Verfaillie (zang), Bert Verschueren (gitaar), ook bekend als “The keepers of the flame of the Spirit of Woodstock”.

Ze spelen hun muziek met liefde en dat is te horen in hun uitvoeringen. Om te voorkomen dat ze zich onttrekken aan de iconische deuntjes, verkleden ze zich niet in uitrusting uit de jaren ’60 zoals typische tributebands. Als je de band nog nooit hebt gezien en gehoord, mis je de meest opwindende ervaring sinds Woodstock !!!

De support van de avond wordt verzorgd door 35′ Janis Joplin

Janis Joplin, wordt nog steeds beschouwd als een van de invloedrijkste blueszangeressen van de jaren ’60. Vooral haar optreden in Woodstock (1969) wordt nog steeds als klassiek beschouwd. Joplins teksten weerspiegelen een gevoel van pijn en eenzaamheid van een vrouw die een laag zelfbeeld had en gekweld werd door een gebrek aan zelfvertrouwen. Dit zal ongetwijfeld ten grondslag hebben gelegen aan haar succes als blueszangeres. Helaas is Janis Joplin op vroege leeftijd overleden dus wordt er een ode gebracht aan haar door An de Bruijn en Pieter van Bogaert.