geweest

Vandenberg’s Moonkings

zaterdag 23 december start 20:45 / open 20:00 € 25,- / € 28,-

Velen dachten dat hij de muziek vaarwel had gezegd. Dat hij zijn gitaar aan de wilgen had gehangen. Dat hij definitief zijn hart verpand had aan de schilderkunst.
Maar Adje Vandenberg is sinds 2013 terug met een nieuwe band: Vandenberg’s MoonKings. Rockgitarist Adje Vandenberg werd wereldberoemd met Vandenberg, de melodieuze rockband die een internationale hit scoorde met de powerballad ‘Burning Heart’. Hij bevestigde zijn status als een van ’s werelds meest getalenteerde hardrockgitaristen toen hij door zanger David Coverdale uitgenodigd werd om tot diens hardrock supergroep Whitesnake toe te treden.

Na zijn vertrek uit Whitesnake legde Adje zich toe op zijn schilderkunst. Zodra hij de kans kreeg om met een stel jonge, ultra getalenteerde muzikanten aan de slag te gaan, ging hij dan ook vol enthousiasme werken aan nieuwe songs.

Het kwartet debuteert in februari 2014 met een album dat wereldwijd uitgebracht wordt door Mascot Records.
In november dit jaar komt de band met een GLOEDNIEUW album, getiteld “MK II”. Ook deze verzameling nummers bevat dezelfde kwaliteiten als het debut-album: Opnieuw krijgt de vier-koppige band het voor elkaar om een perfecte mix te maken van vintage seventies hardrock en meer moderne stijlen van rock.

Een nieuwe CD/LP betekent een nieuwe tour en een show bij De Bosuil kon natuurlijk niet ontbreken!

Support: The Road Home

Als je kijkt naar de showlijst van de broeders Christoffel en co kijkt zie je wat THE ROAD HOME het liefst doet; spelen, spelen en nog meer spelen. Meer dan 200 optredens in binnen- en buitenland bracht de band uit Enschede de afgelopen vier jaar in kraakpanden, kroegen, zalen maar ook op festivals als Eurosonic /  Noorderslag en Bevrijdingsfestival Overijssel. Daarnaast heeft THE ROAD HOME het podium mogen delen met o.a. , Lit (USA), Toy Dolls (UK), De Staat (NL), Blackberry Smoke (USA), July Talk (CAN).

 

Tijdschema:

20.00 – deuren open
20:45 – 21:15 – support The Road Home
21:45 – 23:15 – Vandenberg’s Moonkings