geweest

Triptides

zondag 30 juni , start 16:15 / open 15:00

Triptides is een psychedelische rockgroep onder leiding van multi-instrumentalist Glenn Brigman. Als er één jaargetijde op Triptides van toepassing is dan is het de zomer. Een zinderend warme zomer van een paar decennia geleden, want de psychedelische beachpop van deze Amerikanen is rete retro.

Het begon als een reeks zelf opgenomen tape-machine-experimenten. Als muzikant en producent heeft Brigman zich altijd omringd door gelijkgestemde muzikanten die hielpen om zijn creaties uit de opnamestudio voor een publiek uit te voeren. Van festival optredens in Desert Daze, Barcelona Psych Fest tot late night optredens op Last Call met Carson Daly, drie Europese tours en een West Coast tour , de groep is in een krachtig tempo doorgegaan en vertoont geen tekenen dat ze het langzamer aan willen doen

De band brengt je naar een aangename plek, naar een andere tijd toen zorgen nog niet bestonden. En als je van hun heerlijk jengelende geluid al niet nostalgisch wordt, dan word je het wel van de bandfoto’s en platenhoezen: met veel azuurblauw (van zee of zwembad), zongebrande lijven, bikini’s, zuurtjeskleuren die bijna pijn doen aan je ogen, hun kleren en haardracht.

De band bracht hun nieuwste album “Visitors” in 2018 uit met lovende kritieken. AllMusic noemde het “hun best klinkende album tot nu toe” en LA Record beschreef het als “een uitgebreide expeditie naar de onderstroom van de late jaren zestig”.

Triptides heeft altijd iets anders voor iedereen betekend; voor de surfer is het muziek om naar het strand te gaan; voor de psychedelische muziekliefhebber is het een poging om in het moderne tijdperk iets groovy’s te creëren zonder te proberen hetzelfde pad opnieuw te betreden; voor sommige mensen is het gewoon een geluid waardoor ze iets voelen. Wat je stijl ook is, Triptides wil je de muziek laten VOELEN.

Het voorprogramma wordt verzorgd door No Man’s Valley
Begeef je in het land van muzikale gedaanteverwisselaars: een uitgestrekt stuk niemandsland van geest en ziel. De soundtrack van dit alles is gelijktijdig donker, melancholisch, krachtig maar ook teder. Welkom in No Man’s Valley. Verwacht psychedelische blues, indie en stomende rock.⁣⁣⁣⁣⁣ Deze Nederlandse vijfkoppige band brengt op 22 maart een nieuw album uit, genaamd Outside the Dream.