geweest

The Fortunate Sons

zaterdag 22 januari start 21:15 / open 20:00 € 18,- / € 21,-

Dit concert is verplaatst naar 15 oktober 2022

In 2020 was het 50 jaar geleden dat Creedence Clearwater Revival haar meest succesvolle album, ‘Cosmo’s Factory’, uitbracht. Een album dat ruim 50 jaar na dato gezien wordt als het absolute hoogtepunt uit de Creedence album catalogus. Reden genoeg voor The Fortunate Sons om deze CCR-mijlpaal in 2022 te eren met een integrale live-uitvoering, namelijk de Cosmo’s Factory Live tour!

Cosmo’s Factory is een album dat gekenmerkt wordt door een grote diversiteit aan stijlen, maar ook een album dat stijf staat van de hitpotentie. Creedence krakers als ‘Who’ll stop the Rain‘, ‘Travelin’ Band‘ en ‘Up around the bend‘ zijn hiervan de bekendste voorbeelden. Van de 13 CCR noteringen in de afgelopen top 2000 zijn er maar liefst 5 nummers afkomstig van Cosmo’s Factory. Echter, waar hits op elk CCR album ruimschoots vertegenwoordigd zijn, is het juist de diversiteit en experimenteerdrift die Cosmo’s Factory zo bijzonder maakt. Zo is er in de ruim 7 minuten durende opener ‘Ramble Tamble’ ruimte voor typische jaren ’70 psychedelica en worden met maar liefst 4 covers rock ‘n’ roll helden Elvis, Bo Didley en Roy Orbinson geëerd. Met als meest bekende van deze reeks covers de iconische en meeslepende vertolking van Marvin Gaye’s ‘I heard it through the grapevine’.

Met Cosmo’s Factory leverden John Fogerty en zijn mannen een absoluut meesterwerk af. Een album dat het zonder enige twijfel verdient om in dit tournee van The Fortunate Sons een centrale plek in te nemen. Naast de integrale vertolking van Cosmo’s Factory zal de show aangevuld worden met de grootste hits van CCR tot een ruim twee uur durend feest der herkenning. Zingen en swingen gegarandeerd!