geweest

The Paladins

donderdag 16 november , start 20:00 / open 19:30 € 20.00,- / € 23.00,-

The Paladins een Amerikaanse rootsrock, rockabilly, bluesband uit San Diego. Gecombineerde rockabilly en country uit de jaren 50 samen met blues en jazz merkt hun stijl.

Begin jaren 80 werd deze band opgericht door gitarist Dave Gonzalez en de contrabassist Thomas Yearsley. De band was op dit moment in hun carrière een normale schoolband. In 2005 viel de band uit elkaar maar sinds de reünie in 2014 treden zij weer samen op. De band bestaat vandaag nog uit Dave Gonzalez zelf op de gitaar, Thomas Yearsley op de contrabas en niemand minder als Brian Fahey op de drums.

Tot op de dag van vandaag hebben zij 9 studioalbums opgenomen en een goede reputatie opgebouwd als hardwerkende live-band. Deze reputatie hebben ze te danken aan hun jaarlijks meer dan 200 shows over de hele wereld.

 

The Electrophonics 

De support wordt deze avond verzorgd door the Electrophonics. Met hun zelfvertrouwen en hun grote toewijding aan bluesmuziek, hebben deze mannen al gespeeld op vele grote en kleine podia. De recensies zijn lovend en met een reden: the Electrophonics is een van de mooiste retro-jump-r & b-bands die klinkt alsof je terug gaat naar de jaren vijftig.