Afgelast
Placeholder for 20210515 16332020210515 163320
zo 30 oktRock

The Mark ft. Jerry Scheff

Voorverkoop
€ 18,00
Dagkassa
€ 21,00
Zaal open
15:00 uur
Start show
16:15 uur

Speciaal voor deze avond neemt The Mark de beroemde bassist Jerry Scheff (USA) mee. Scheff staat bekend als de vaste bassist van Elvis Presley. In 1971 verscheen hij op L.A. Woman, het laatste album dat is opgenomen door The Doors. Jim Morrison zou hem hiervoor hebben gevraagd omdat hij een groot Elvis fan was. Er wordt gezegd dat Scheff als vast lid tot de band zou toetreden. Echter de dood van Morisson, drie maanden na het verschijnen van het album, maakte hier een vroegtijdig einde aan.

Lees meer

In de jaren na Elvis werkte Jerry Scheff samen met onder andere Willy DeVille, Bob Dylan, John Denver, Elvis Costello, Sam Phillips, Richard Thompson en vele andere artiesten.

The Mark is een Nederlandse band rondom zanger/gitarist Mark Schraven. Met zijn vorige band “Mukfin Tass” was hij tien jaar geleden nog met gitaarlegende James Burton te bewonderen in De Bosuil. Een nog onbekende Danny Vera in het voorprogramma.

Met The Mark borduurt hij hierop voort. In 2019 sluit het dan nieuwe project van Schraven zich aan bij Indieplant en komt ook nieuw werk van de grond. De single ‘Back Home To You’ wordt met lof ontvangen. “Een goede single” en “een mooie stem” is op 21 januari 2020 namelijk het assessment van radiomakers Henkjan Smits en Manuela Kemp na het beluisteren van The Mark tijdens hun programma De MAX Kantoorsessie op NPO Radio 5. De in Los Angeles opgenomen EP, getiteld “Floating Downstream” uit 2020 werd door muziektijdschrift MusicMaker een puntgave release genoemd “die naar meer smaakt”. De opener van de EP, Enjoy The Ride (feat. George Baker), belandt begin dit jaar zelfs in de officiële wereldwijde “indie” muziek hitlijst, de Indietop Chart. Op 30 oktober wordt de release van de nieuwe single van The Mark groots gevierd in De Bosuil. Dit keer met baslegende Jerry Scheff. Scheff was jarenlang de bassist van Elvis Presley, baste LA Woman van The Doors in en stond onder andere naast Bob Dylan, Roy Orbison, John Denver en Elvis Costello op het podium. In 2003 werkte Schraven voor het eerst met Scheff samen. Toen speelde Scheff vier nummers in op het album van Mufkin Tass. Het repertoire van al deze grootheden gaat op 30 oktober voorbij komen.

Genre

Links

Bekijk ook

Placeholder for Bruce Springsteen Getty Images 75504097Bruce Springsteen Getty Images 75504097
za 27 aprRock

The Legend of Springsteen -> The Bruceband

Het beste van Bruce Springsteen gebracht door The Bruceband!

Placeholder for FLF liggend HIRESFLF liggend HIRES
za 8 junPop

Feel Like Flying

a tribute to Racoon

Placeholder for Logo The Metal Studs effectLogo The Metal Studs effect
za 18 meiRock

The Metal Studs

Een te gekke band die Classic Rock covers speelt

Placeholder for Weert flyer kopieWeert flyer kopie
za 11 meiRock

Rock Party of The Year

Het ultieme rockfeest waar je bij wil zijn!

Volledig programma

Nooit meer een
optreden missen!

Ontvang programma updates en belangrijk
nieuws in je mailbox of whatsapp

Laatste nieuws

Meer nieuws

Bezoekers info

Meer bezoekersinfo

Zoek in programma

Kies een type of genre

Kies een maand