geweest

The Hillbilly Moonshiners & Friends

zaterdag 1 december , start 19:30 / open 19:00 € 15,- / € 18,-

Wie kent The Hillbilly Moonshiners niet?! Sinds 2014 trekt de band heel Europa door om festival en poppodium om te toveren tot een ware Western-bar. Met hun country bewerkingen van bekende hits van onder meer Beyoncé, Justin Bieber en Michael Jackson stond de band al op festivals als Sziget Festival, Bevrijdingsfestival Limburg en Dauwpop. Ook was de band te zien en horen op 3FM, NPO Radio 2 en Radio Veronica en deelden ze het podium met onder andere Bear’s Den, The Common Linnets en Rowwen Hèze. Trek je cowboy outfit maar vast uit de kast, want dat wordt meezingen!

Sinds zijn doorbraak in 2010 is Tim Knol uitgegroeid tot een zeer gerespecteerd artiest! Vroeg in zijn loopbaan werden veel jongensdromen werkelijkheid: spelen op grote podia, ontmoetingen met grote helden en het kunnen leven van zijn muziek. Optredens op festivals als Lowlands, Pinkpop. Tim Knol stond overal! Vrijdag verscheen het nieuwe album Cut The Wire met daarop onder meer de single Sweet Melodies, die veelvuldig op de radio te horen was.

 

Een energieke mix van old-skool ragtime, gypsyjazz en roots/blues, gespeeld met een flinke lading rock ‘n roll attitude. The Ragtime Rumours gooide hoge ogen tijdens Nu of Nooit en The Dutch Blues Challenge. Tijdens die laatstgenoemde show wist de band zelfs de eerste plaats te behalen, waardoor ze dit jaar naar Memphis (USA) mocht om hier op te treden. Zorg dat je dit niet mist!

Judy Blank is terug op de podia. Met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, Louisiana en je draai proberen te vinden in de wereld. ‘When The Storm Hits’, Blanks in 2014 uitgekomen debuutalbum, kreeg een viersterrenrecensie in OOR. De kleurrijk ingevulde pianonummers, waarin sterke melodieën en een krachtig, authentiek stemgeluid de toon zetten, bleken ook live goed te werken. Ze speelde op North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop, was te zien bij De Wereld Draait Door en reisde het land het land door voor haar eerste clubtour, die zalen als Paradiso en Tivoli niet oversloeg. Ze eindigde de tour als een van de afsluitende acts op het Songbird Festival.