geweest

The Hillbilly Moonshiners and Friends

zaterdag 16 december , start 19:15 / open 19:00 € 10,- / € 13,-

Na een uitverkochte editie van The Hillbilly Moonshiners and Friends in 2016 komen The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band op zaterdag 16 december weer terug naar Muziekcentrum De Bosuil. Uiteraard zijn er ook dit jaar weer vele bevriende bands die hun opwachting zullen maken.

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band

The Hillbilly Moonshiners dompelen bekende hits onder in een country jasje. De band trekt al drie jaar door binnen en buitenland en stond al op festivals als Bevrijdingsfestival Limburg en Dauwpop, deelde al het podium met bands als The Common Linnets, Rowwen Hèze, Kensington en SAYBIA. Ook komende zomer staat de band weer op grote festivals als Dauwpop, Nirwana Tuinfeest en Veszprémi Utcazene Fesztivál (Hongarije). Met hun Mumford and Sons project verkochten ze in een mum van tijd Theater de Huiskamer twee keer uit, dus bestel je tickets op tijd zodat je deze avond niet hoeft te missen!

Jick Munro & The Amazing Laserbeams

Een band die zeker niet mag ontbreken tijdens Hillbily Moonshiners and Friends is de Limburgse folk band Jick Munro & The Amazing Laserbeams. Als winnaar van de Limburgse popprijs ‘Nu of Nooit’ waren zij in 2015 al te zien op Pinkpop festival waarna ook optredens op Zwarte Cross en Noorderslag op logischer wijze volgden. De band deelde het podium met bekende namen zoals De Staat, Pokey Lafarge, The Dustbowl Revival en nog vele andere.

 

The Ten Bells 

The Ten Bells is vernoemd naar een oud café in Londen, het favoriete café van de band. Net als Jick Munro & The Amazing Laserbeams wonnen zij de popprijs ‘Nu of Nooit’ en stonden ze op Pinkpop festival. Later deze maand zijn ze ook te zien in het voorprogramma van Golden Earring in de Rodahal in Kerkrade. In de muziek van The Ten Bells (Garage blues-rock) zal je invloeden horen van The Arctic Monkeys, De Staat en Eagles of Death Metal. Vuige dansbare rock met catchy riffs maar vooral een live-band pur sang.

 

The Extatic

Een band die voor de tweede keer op het festival te zien zijn is The Extatic. De Weertse formatie won vorig jaar ‘Band Battle’ en maakte indruk met hun covers van o.a. The Foofighters en The Arctic Monkeys. The Extatic werkt momenteel aan hun eigen songs en wellicht horen wij hier een voorproefje van deze avond.

Tambourine Man – a Tribute to Bob Dylan 

Het programma wordt compleet gemaakt door Tambourine Man – a Tribute to Bob Dylan. Stefan den Ouden zal de rol van Dylan vervullen. Gewapend met gitaar en mondharmonica worden de nummers afgevuurd op het publiek begeleid door de band. Klassiekers zoals ‘Like a Rolling Stone’, ‘Blowin’ in the wind’ en ‘Knockin’ On Heaven’s Door’ zullen zeker niet ontbreken.

 

The Hillbilly Moonshiners and Friends wordt mede mogelijk gemaakt door: Southern Tunes, Weert de Gekste, WeertFM, Boetzkes Snaarinstrumenten, Suzuki Harmonica’s, EMP Music, Brouwerij de Natte Gijt, Ludwig Drums, Pat Sticks, Balbex drumsticks, Dixon Drums, Jesus Gets The Girl, Muziekcentrum De Bosuil en Monkeyman Bookings.