geweest

The Hillbilly Moonshiners and Friends

zaterdag 30 november , start 19:15 / open 19:00 € 15,-


Goede tradities moet je in ere houden. Daarom organiseert The Hillbilly Moonshiners ook dit jaar weer een nieuwe editie van The Hillbilly Moonshiners and Friends in De Bosuil. Al vier jaar op rij is het festival keihard uitverkocht, en ook dit jaar belooft het weer een bijzondere editie te worden. De eerste namen worden snel aangekondigd, dus stay tuned!

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band
Wie kent deze rednecks niet?! Sinds 2014 trekt de band heel Europa door om festival en poppodium om te toveren tot een ware Western-bar. Met country bewerkingen van bekende hits van onder meer Beyoncé, Miley Cyrus en Michael Jackson stond de band al op festivals als Sziget Festival Nederland, Paaspop, Zwarte Cross en Bevrijdingsfestival Limburg en tourden ze door Nederland, België, Spanje, Hongarije en Frankrijk. Ook was de band te zien en horen op 3FM, NPO Radio 2 en Radio Veronica en deelden ze het podium met onder andere Bear’s Den, The Common Linnetsen Rowwen Hèze. Trek je cowboy outfit maar vast uit de kast, want dat wordt meezingen!

The Hillbilly Moonshiners and Friends wordt mede mogelijk gemaakt door: Southern Tunes, Weert de Gekste, WeertFM, Boetzkes Mandolinshop, Zildjan, Gibson Amsterdam, Ludwig Drums en Muziekcentrum de Bosuil.

De eerste gast die het podium mag delen met de Hillbilly’s is niemand minder dan Dave Vermeulen
Dave deed mee aan The Voice of Holland in 2015 en werd hierbij tweede. Tijdens de voorrondes wist Vermeulen met zijn uitvoering van “Born to be Wild” van Steppenwolf de jury te bekoren. Sanne Hans (Miss Montreal) werd zijn coach. In de liveshow noemde ze Dave “vernieuwend en fris”. “En ik kan niet wachten om jou te zien op een festival.” Dave heeft al vaker bij De Bosuil gestaan met zijn band Voltage, of het nou zijn eigen nummers waren of hun speciale concertreeks met nummers van Tom Petty and The Heartbreakers, deze man is hoe dan ook geboren om op het podium te staan!

Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock ‘n roll. Geïnspireerd door grote classics als The Band, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album ‘Stayin’ Out Late’ rijden de Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat soulvolle rock ’n roll altijd actueel blijft. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture.”

Deze maand verschijnt het nieuwe album Next of Kin, waarop de band samen met DeWolff, Tim Knol, Coal Harbour en diverse gastartiesten de krachten gebundeld heeft. De single Let’s Be There Together is onlangs verschenen en geeft een heerlijk voorproefje

Na mooie optredens met andere artiesten, zoals Rowwen Hèze en Vrienden van Amstel Live, en het uitbrengen van haar album ‘Proudly Presenting Myself’, presenteerde Linda Smeets eerder dit jaar haar theatervoorstelling in Munttheater in Weert. In een schitterend programma, waarin eigen liedjes maar ook legendarische country songs als ‘Travelin Soldier’ van de Dixie Chicks, ‘Girls Night Out’  van The Judds en ‘After Midnight’ van JJ Cale ten gehoren waren, liet Linda zien en horen dat country muziek haar op het lijf geschreven is. We zijn dan ook erg blij dat Linda Smeets op 30 november met The Hillbilly Moonshiners meespeelt in De Bosuil!

Straatmuzikanten in hart en nieren die hun ervaring hebben opgedaan in steden zoals Antwerpen, Keulen, Praag en Berlijn. Deze zes koppige band bestaat uit blazers, accordeon, gitaar, mondharp en drums. Brassta! brengt een uiteenlopende mix van Jazz, Ska, Blues, Klezmer, Funk en Sousa Brass. Een graag geziene band op festivals, evenementen, podia maar óók op straat.

Nadat ze eerder al festivals als Rascal Fest, Raadpop en de Nederweerter Zomerbraderie en diverse café’s in Weert en omgeving plat speelden, gaf Scary Kids een dijk van een show tijdens Van Horne Pop 2019. De jury riep de band uit tot de winnaar van de avond, met lovende kritieken als ‘wat een vette sound’ en ‘top optreden!’. Dat belooft wat…

The Hillbilly Moonshiners and Friends wordt mede mogelijk gemaakt door: Southern Tunes, Weert de Gekste, WeertFM, Boetzkes Mandolinshop, Zildjan, Gibson Amsterdam, Ludwig Drums en Muziekcentrum de Bosuil.