geweest

The Dead Daisies

zaterdag 11 juni start 21:00 / open 20:00 € 30,- / € 33,-

Beïnvloed door 70’s en vroege 80’s Rock, is het geluid van The Dead Daisies vergelijkbaar met Aerosmith, Bad Company en Foreigner: krachtige zang, bluesy riffs, krachtige melodieën en sterke hooks. Met geweldige muzikanten en spetterende liveshows ontdekken fans over de hele wereld dat rock springlevend is!

Sinds ze in 2013 zijn begonnen hebben The Dead Daisies de rockmuziekwereld veroverd: ze hebben meerdere succesvolle albums op hun naam staan, tourden al met onder andere Aerosmith, Judas Priest, en KISS, én waren headliner op grote festivals als Download, Hellfest en Graspop.

Sinds 2019 is de band verrijkt met de toevoeging van zanger/bassist Glenn Hughes, die we kennen van Deep Purple. Naast hem op het podium staan gitaristen Doug Aldrich (Whitesnake) en David Lowy (Red Phoenix) en achter de drums zit Brian Tichy (Foreigner en Ozzy Osbourne). Met het zeer goed ontvangen studioalbum “Holy Ground” (januari ’21) op zak wordt dit een optreden van grandioos formaat!

 

Wanneer we het geschiedenisboek van de Belpop erbij nemen, is Guy Swinnen niet zomaar een blad, maar een heel hoofdstuk.  Deze immer sympathieke muzikale duizendpoot uit Diest is immers zoveel meer dan frontman bij The Scabs, waarmee hij inmiddels veertig jaar op de teller heeft staan. Hij is ook gekend om zijn eigen band – de Guy Swinnen Band – en om zijn succesvolle samenwerkingen met andere artiesten. Of om zijn verdienstelijke passage bij Liefde Voor Muziek waar hij steevast wist te verrassen en te ontroeren.

In de playlist van Guy Swinnen Band kun je uiteraard talrijke klassiekers (van oa. The Scabs) verwachten.