geweest

The Animals and Friends

zaterdag 6 april , start 20:45 / open 20:00 € 20,- / € 23,-

In 1964 spoelde er in de gehele wereld een golf van  Rock & Roll. Boven op deze golf zaten de Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk The Animals. Aan de oevers van de rivier The Tyne ontstond een nieuw aanbod: een gloednieuw stroming Rhythm & Blues dat de hele wereld in zijn greep nam.
De Animals waren de tweede Britse band die aan de  top kwamen van de Amerikaanse hitlijsten, met  een miljoenen verkoop van de legendarische single House Of The Rising Sun. Hierna had de band meer dan twintig top tien hits over de hele wereld. Een aantal nummers bereikten in veel landen de nummer 1 positie. In Groot Brittannië alleen al waren dat er 12! De Animals waren bovendien de eerste Britse band die op tour gingen in Japan en Polen.

Nu, na meer dan 50 jaar later toeren John steel & Mickey Gallagher nog steeds samen. De band heeft  in de United Kingdom opgetreden met speciale gasten zoals Spencer Davis,  blues legende Steve Cropper, Maggie Bell en de latere grote Mick Green. Animals & Friends is nog steeds een ruwe Rhythm & Blues band welk internationaal door fans van alle leeftijden nog steeds met veel respect wordt ontvangen en  instinctief enthousiast reageren op de beste nummers uit de rijke Animals historie als We Gotta Get Out Of This Place, Boom Boom, Don’t Let Me Be Misunderstood, Baby, Let Me Take You Home, I Put A Spell On You en natuurlijk House Of The Rising Sun.

In 2014 gingen de Animals samen met The Yardbirds, The Zombies, Maggie Bell en Dave Berry op één van de meest populaire 60´s tour sinds 1960. Het waren alleen maar uitverkochte zalen als bijv.  de Royal Concert Hall in Glasgow gevuld met 2300 fans. Momenteel reist de band nog de gehele wereld rond en zorgt overal waar ze optreden een feest der herkenning, want welke band kan het zeggen: “Elk nummer van ons wordt ieder concert luidkeels meegezongen”.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Steady State
Steady State is een band uit Midden Limburg met als motto “Back to the Sixties”.
De bandleden vertolken muziek uit de zestiger jaren en doen dit op authentieke wijze, dus echt zoals het in die tijd beluisterd werd.