geweest

Stroom w/ Compact Disk Dummies

vrijdag 6 mei , start 21:15 / open 20:00 € 17,- / € 20,-

In 2012 raasde een schijnbaar oncontroleerbare oerkracht door Humo’s Rock Rally – een gerenommeerde muziekwedstrijd in België. Compact Disk Dummies bliezen iedereen van hun sokken en wonnen de wedstrijd. Een betere start hadden ze zich niet kunnen wensen!
De eerste Compact Disk Dummies release was de DIY EP “Mess With Us” met ‘The Reeling’ in 2013. De track kreeg internationale airplay in Europa en eindigde op #1 in De Afrekening – een populaire hitparade op radio Studio Brussel, gestemd door luisteraars – en bereikte 6 weken op rij de Ultratop-hitlijst: de allereerste Dummies-dansvloerklassieker.

Voordat ze het doorhadden, waren Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem aan het feesten op alle grotere festivalpodia van België – Dour! Lokerse Feesten! Pukkelpop! – en in het buitenland waar ze onder meer speelden bij Sziget (HU), Les Transmusicales (FR) en Welcome to the Village (NL).

Compact Disk Dummies live is altijd al een unieke ervaring!

Een futuristische koortsdroom, dat is Neon Fever Dream, het nieuwe album van Compact Disk Dummies. Op hun tweede langspeler dromen de West-Vlaamse MIA(Music Industry Awards)-winnaars Lennert en Janus Coorevits van hologrammen, drones, drugs, hitte en eenzaamheid. Om dan wakker te worden, het gordijn open te trekken en te beseffen dat fictie niet bestaat. Neon Fever Dream is de coming of age van de Dummies en zet de verwarring van onze tijd om in een donkere, dreigende, maar o zo dansbare popplaat.

Het nieuwe album begint heel jazzy, heel seventies, met saxofoons die de droom oproepen, waarna de fictie vervelt tot non-fictie en de Dummies je de werkelijkheid in trekken, in hun gekende universum van synths, drums, en snaren.

Van huisband van De Ideale Wereld, tot het producen van een hiphopalbum (Uberdope – ’Graag Gedaan’), het schrijven van een soundtrack (VTM-serie ’De Kraak’) en een aantal maanden geleden lanceerden de Dummies nog een EP, ’Satellites’, waarvan singles ’Cry for me’ en het gelijknamige titelnummer wekenlang te horen waren op de radio.

Compact Disk Dummies is onderdeel van :  𝗦𝘁𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗘𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗼𝗻𝗶𝗰
Tijdens dit event kunnen jullie genieten van. verschillende vormen van elektronische muziek, zoals electro, house en drum & bass. Deze editie ontvangen we de Compact Disk Dummies en twee dj’s die binnenkort worden aangekondigd!

Combi tickets
Wil je extra veel dansen? Koop dan nu voor een speciale prijs je combi ticket voor STRUCTUUR (7 mei) en Stroom Electronic (met de Compact Disk Dummies)