geweest

Stormrider & Powerslave

zaterdag 17 november start 21:00 / open 20:00 € 10,- / € 13,-

Wie wil er niet mee naar een concert waar nummers van bands als Anthrax, Judas Priest, Metallica, Testament, Slayer, Forbidden, Mercyful Fate, Annihilator, Thin Lizzy en nog veel meer op een gepassioneerde manier worden gespeeld. Aangezien de band Stormrider leden heeft die allemaal meesters zijn op hun instrumenten en een jarenlange ervaring hebben in de metal scéne is een optreden van deze band sowieso een plezier om naar te kijken én naar te luisteren!

Sommige van de muzikanten hebben gespeeld of spelen nog steeds in andere bekende bands, zoals Lemur Voice, Laberinto, Form, Sun Caged, Fifth, System Pilot, Time Machine, Ripsaw, Powerslave, Speedica en Powervice.
De band startte hun carrière in 1998. Hun doel was om allerlei 80’s metal covers te spelen, simpelweg omdat iedereen in de band van deze muziekstijl houdt.
Stormrider deed al enkele geweldige optredens in Nederland en België, met hoogtepunten als het beroemde en grote Graspop-festival in België in 2005 en 2007 en als ondersteuning voor bands als Testament, Laaz Rockit, Sepultura, Exodus en Death Angel.  Stormrider liet altijd een explosieve indruk achter op het publiek dat leidde tot een groeiende fancrowd.
Na 20 jaar is Stormrider bezig met hun afscheid en zo ook bij De Bosuil!

Naast Stormrider speelt deze avond ook Powerslave, misschien wel de beste Iron Maiden coverband! Wanneer deze goed geoliede machine begint te spelen, is er geen manier om hun te stoppen! De hoge standaard van klassieke liedjes zoals The Number of The Beast, Run To The Hills, The Trooper, Fear Of The Dark en talloze andere liedjes zijn een bewijs dat Powerslave deze Iron Maiden-nummers weet te spelen. De band zorgt tijdens dit optreden voor extra aandacht omtrent het jubileum van het bekende Iron Maiden album ‘seventh son of a seventh son’.

Tijdsschema:
21.00-22.30 Powerslave (“1988-2018: 30 years of seventh son of a seventh son”)
23.00-00.30 Stormrider