geweest

Simon Phillips

maandag 28 oktober start 20:30 / open 20:00 € 27,50,- / € 30,-

Simon Phillips is veruit een van ‘s werelds meest gerenommeerde en gerespecteerde muzikanten, wiens stijl niet alleen zijn technische gave weerspiegelt, maar ook zijn uitgesproken muzikale gevoeligheid. Of het nu Rock, Fusion, Jazz of World is, Simon past dezelfde precisie en intensiteit toe op zijn drumwerk, dat nooit emotie en gevoel mist.

De muzikale carrière van Simon begon op twaalfjarige leeftijd tijdens optredens met zijn vader, Sid Phillips, Dixieland, totdat hij zestien werd toen hij deelnam aan de Londense productie van de musical “Jesus Christ Superstar”. Simon werd al snel een van de meest gevierde sessiedrummers van Londen. Tot op heden heeft hij met vele bands en artiesten getourd en opgenomen, waaronder: Mick Jagger, The Who, Jeff Beck, Jack Bruce, Peter Gabriel, Joe Satriani, Tears for Fears, Judas Priest, Roxy Music, Michael Schenker, Nik Kershaw, Al DiMeola, 801, Pete Townshend, Robert Palmer, Stanley Clarke, The Pretenders, Whitesnake en Dave Gilmore … om er maar een paar te noemen.
Simon breidde zijn carrière uit van drummen naar componeren en nam in 1988 zijn eerste solo-album “Protocol” op, gevolgd door een livealbum, “Force Majeure”, in 1992. In dat jaar kreeg hij een oproep om met Toto mee te doen aan hun Kingdom Of Desire-tour van de wereld en dit was het begin van een samenwerking van 21 jaar.

Line up:
Simon Phillips -drums
Otmaro Ruiz – keyboards
Ernest Tibbs – bass
Alex Sill – guitar
Jacob Scesney – sax

MEET & GREET PACKAGE: Het management van Simon Phillips heeft een speciale offer voor de échte fans van Simon Phillips.
Zie onderstaande afbeelding voor wat er allemaal in het pakket zit. Wil je hierbij zijn? Geef je dan op via ankie@debosuil.nl. Let op: deze actie is slechts voor 15 personen + dit geldt niet als een entreeticket voor het concert.