geweest

Scott Henderson Trio

donderdag 11 april start 21:00 / open 20:00 € 17,- / € 20,-

Dit concert is verplaatst van vrijdag 12 april naar donderdag 11 april 2019

———————————————————————————————————-

Scott Henderson’s manier van gitaar spelen is bewonderenswaardig te noemen: Hij ontwikkelde door de jaren heen zijn eigen stijl waarin blues, rock en jazz de hoofdlijnen waren. Keer op keer weet hij tijdens live optredens zijn publiek te overdonderen.
Hij brak pas echt door in 1984 toen hij de band Tribal Tech oprichtte. Misschien wel bekend als een van de bekendste fusionband van de jaren negentig. Zijn werk werd diverse keren bekroond door eervolle prijzen. Van ‘#1 Jazz Guitarist’ tot ‘Best Bluesalbum’

Artiesten als Chick Corea, Jean-Luc Ponty en Joe Zawinul hebben gezorgd voor de jazzinvloeden in Henderson’s manier van spelen. Hij speelde maar liefst vier jaar in Zawinuls Weather Report. De bluesinvloeden heeft hij o.a. te danken aan Jeff Beck en Jimi Hendrix.

Samen met bassist Travis Carlton en drummer Alan Hertz brengt dit trio de veelzijdigheid van Henderson tot leven. Bassist Carlton is de zoon van bekende jazzgitarist Larry Carlton. Drummer Alan Hertz maakt – met zijn ervaringen uit eerdere samenwerkingen met o.a. Terry Haggerty, Ike Willis en Henry Kaiser – het trio compleet. Het laatste album werd bracht in mei 2015 uitgebracht en met z’n drieën doen ze een intercontinentale tour.