Placeholder for Savatar 2000Savatar 2000
zo 23 oktProgressive Metal

Savatar

Voorverkoop
€ 12,00
Dagkassa
€ 13,00
Zaal open
15:00 uur
Start show
16:15 uur

Elke metalliefhebbers’ hart maakt een een klein sprongetje bij het horen van de naam Savatage. Sirens, Power of the Night, Hall Of The Mountain King en Edge of Thorns zijn platen die je gewoon in de kast moet hebben staan maar helaas is de band al jaren niet meer te zien op de podia.

Lees meer

Daarom is er eindelijk een tribute die er tot doet: Savatar. Verwacht de beste oude nummers van Savatage met hier en daar een verassing door een band die er vol voor gaat! Dat geldt in elk geval zeker voor gitarist Gert Nijboer die zelf zijn sporen verdiend bij o.a. Highway Chile en Picture en die nu in 2022 samen met gelijkgestemde en doorgewinterde muzikale zielen die onverwoestbare nummers onder de bandnaam Savatar live op het podium brengen.

Savatar is:
Bryan Ketelaars – vocals
Gert Nijboer – guitar
Emile Marcelis – bass
Richard van Leeuwen – drums

Het voorprogramma wordt verzorgd door Day Six!
De muziek van Day Six kan het best worden omschreven als progressieve rock/metal, hoewel het symfonische elementen bevat, evenals pop-, electro-, jazz- en funk-invloeden. De band, opgericht in 1996 onder de naam Peanuts, staat sinds 2002 bekend als Day Six en veranderde in 2015 in de huidige line-up. Oude muzikale vrienden en originele leden Robbie van Stiphout (gitaar, zang) en Daan Liebregts (drums) deel een geschiedenis van 20 jaar samen muziek maken. Eric Smits (bas, achtergrondzang) trad in 2011 toe tot de band, nadat hij brede muzikale ervaring had opgedaan als zanger en bassist in Casual Silence en diverse andere bands. Rutger Vlek heeft het meer dan prachtige werk geleverd om de uitstekende toetsen op het laatste album op te nemen. Toetsenspeler Desmond Robberegt is de meest recente toevoeging aan de liveband van Day Six.
De band laat sterke invloeden horen van 70's bands als Deep Purple, Pink Floyd, Rush, Yes en ELP, maar ook van moderne bands als Porcupine Tree, Opeth, Dream Theater, Muse en Transatlantic.

Genre

Bekijk ook

Uitverkocht
Uitverkocht
Placeholder for Stahlzeit headerStahlzeit header
za 2 decMetal

STAHLZEIT

Dé beste Rammstein tributeband!

Uitverkocht
Uitverkocht
Placeholder for Csm STAHLZEIT Pressefoto 1 c Jana Breternitz 398bfeb722Csm STAHLZEIT Pressefoto 1 c Jana Breternitz 398bfeb722
zo 3 decMetal

STAHLZEIT

Dé beste Rammstein tributeband!

Placeholder for GP1 1GP1 1
vr 8 decPop

Gers Pardoel

Iedereen is met Gers meegegaan en achterop zijn bagagedrager gesprongen!

Placeholder for The Hillbilly Moonshiners Promo 2023 001The Hillbilly Moonshiners Promo 2023 001
za 9 decAmericana

The Hillbilly Moonshiners

Dé ultieme Western-Experience!

Volledig programma

Nooit meer een
optreden missen!

Ontvang programma updates en belangrijk
nieuws in je mailbox of whatsapp

Laatste nieuws

Meer nieuws

Bezoekers info

Meer bezoekersinfo

Zoek in programma

Kies een type of genre

Kies een maand