geweest

Ryan McGarvey

zondag 1 september start 16:00 / open 15:00 € 10,- / € 13,-

“Absolute aanrader voor de liefhebber van de betere blues en bluesrock” – www.bluesmagazine.nl

Ooit was zanger/gitarist Ryan McGarvey nog dé tip van de kenners, ondertussen verschijnt zijn naam op de programma’s van de grote bluesfestivals.

In 2010 won de uit Albuquerque New Mexico afkomstige nieuwkomer van maar liefst 4000 gitaristen de Ernie Ball-gitaarwedstrijd en veroverde daarmee een plekje op Eric Clapton’s prestigieuze Crossroads Guitar Festival in Chicago.
Sindsdien gaat het hard: zijn cd’s verkopen als een tierelier en samen met zijn band geeft hij verpletterend goede optredens tijdens hun extensieve tours door Amerika en Europa. Daarbij deelt Ryan regelmatig het podium met coryfeeën als Eric Clapton, Kenny Wayne Shepherd, Joe Bonamassa en vele anderen.
De lovende recensies vliegen hem om de oren, en geheel terecht. Zijn uitmuntende gitaarkunsten, zang en dito songwriterskills zijn een absolute aanrader voor elke bluesrockliefhebber.

Het voorprogramma wordt verzorgd door The Blues Vaccination
Reikend van de oude krakers zoals T-Bone Walker, Rory Gallagher en Jimi Hendrix tot de nieuwe generatie waaronder Joe Bonamassa en John Mayer. Voorspelbaar is de The Blues Vaccination niet. Zo kan drummer Erwin Gielen zijn stok af en toe verliezen, zoekt Stephan Bastiaens soms naar ongeschreven teksten, valt bassist Jules Meuffels wel eens van zijn rots in de branding en breekt jonge gitarist Tom Renet wel eens een snaar.