geweest

Rival Sons

dinsdag 21 juni start 20:45 / open 19:30 € 28,- / € 31,-

Helaas is er een positief coronageval binnen de band Rival Sons. Vandaar dat de Rival Sons niet spelen vanavond. Gelukkig hebben we wel een vervangende datum namelijk op:
vrijdag 26 augustus 2022.
Tickets blijven uiteraard geldig voor de nieuwe show.

Toch zin in een avondje uit?
We hebben een toffe band die vanavond als vervanging speelt! Interesse? Lees hieronder meer info over de band!
ENTREE = GRATIS

Nighthawker is een Nederlandse band die veel lijkt op de jaren 70, ook al zijn alle bandleden minstens een decennium later geboren. De band speelt wat ze noemen ‘avontuurlijke retro rock’ met een eigentijdse twist. Gedreven door een passie om op de ouderwetse manier muziek te maken, is er geen interesse in het maken van commercieel boeiende popmuziek. De band heeft meer dan één truc in petto. Van zachtere composities tot zwaardere rocknummers, allemaal met hints van verschillende genres. Maar vooral: Nighthawker klinkt als Nighthawker, een stel eigenzinnige zielen met veel passie en ambitie om hun deuntjes te laten horen. Ze weten wel waar hun brood beboterd is. Namen als Led Zeppelin, Fleetwood Mac, Pink Floyd, The Allman Brothers Band, The Band, The Beatles, The Black Crowes en Crosby, Stills & Nash komen bij me op.

__________________________________________________________________________________________


Een last minute aankondiging, maar wat voor één!

De Amerikaanse rockband Rival Sons maakt stevige bluesrock, doorspekt met invloeden uit de seventies hardrock periode. Sterke melodieën, stevige zang en aanstekelijke riffs. Niet voor niets werd het viertal onder leiding van de veelzijdige zanger Jay Buchanan gevraagd als voorprogramma bij Black Sabbath’s afscheidstournee in 2016/’17. De frisse maar rauwe, stampende rockers laten al sinds hun oprichting in 2009 elk podium rokend achter en in de studio hanteren ze eenzelfde arbeidsethos.

Ozzy Osbourne noemde ze ooit: “The best band I’ve seen in a long time’’ en ze stonden voor 2020 geboekt op Bospop waar ze heel de rocktent aan het beweging kregen. En nu komt de band dus terug naar Weert!

Rival Sons is in Long Beach opgericht, waar zanger Jay Buchanan en drummer Michael Miley vandaan kwamen. In 2008 begonnen Scott Holiday, Jay Buchanan, Robin Everhart en Michael Miley samen te spelen, waarna ze in 2009 besloten om samen de band Rival Sons te beginnen.