geweest

Rich Wyman

vrijdag 4 oktober start 21:15 / open 20:00 € 12,- / € 15,-

De sympathieke piano-rocker Rich Wyman is ontdekt door niemand minder dan Eddie van Halen. Rich heeft inmiddels 10 albums op zijn naam staan en is één van de meest geliefde Amerikaanse singer-songwriters. Hij weet menigen diep te raken met zijn prachtige songs en wordt regelmatig in één adem genoemd met grootheden als Bryan Adams. Special guest tijdens dit optreden is gitarist Marcel Singor.

Eind jaren ’90 neemt Eddie Van Halen Rich Wyman mee naar zijn 5150 studio in L.A. Daar nemen zijn samen met producer Andy Johns (Led Zeppelin/Rolling Stones) het album Fatherless Child (1996) op. In de daarop volgende jaren lijkt Rich’s carrière geen grenzen te kennen. Hij krijgt een platencontract bij een Nederlandse platenmaatschappij, scoort twee top 40 hits en is te zien op grote festivals als Bospop (1999) en Parkpop (2000). In 2005 werkt hij samen met met Herman Brood’s Wild Romance voor zijn album Factory working (2005). In 2013 vertrekt Rich zelfs naar Las Vegas en maakt hij onderdeel uit van de piano show ‘Trio Grande ‘ in The Venetian.

Het is de 20ste verjaardag van Wyman’s album ‘Where We Stand’ en hij zal voor deze speciale gelegenheid optreden met band inclusief gitarist Marcel Singor van het originele album!  En dat is niet alles! Rich introduceert zijn nieuwe project: PARK88 met zijn vrouw, Lisa Needham, die net terug zijn van hun Amerikaanse en Canadese tournee met de Grammy Award winnende Gipsy Kings. PARK88 en de ‘Where We Stand’-band zullen samen optreden in deze inspirerende avond vol talent.

Bandbezetting
JUAN VAN EMMERLOOT – drums (Snowy White, Steve Lukather, Walter Trout)
PAUL VERBERNE – bass (BMEC College of Music Vooropleidingen, Paul’s Sunday Live, Blend-It, Frimangron, P & P Rhythm Section)
LISA NEEDHAM – vocals (PARK88)
MARCEL SINGOR – guitar and vocals (Kayak)
RICH WYMAN – keyboards and vocals (Eddie Van Halen, Air Supply, PARK88)

Het voorprogramma wordt verzorgd door Miller & The Tone Machine
Waar halen de heren de inspiratie voor de muziek eigenlijk vandaan? “Uit moderne soullegendes als bijvoorbeeld Charles Bradley, Leon Bridges en Curtis Harding. Daarover gieten ze een dikke Achterhoekse blues- en rock n roll saus. ze zijn wat dat betreft weinig subtiel als je het vergelijkt met bovengenoemde artiesten, maar dat past ze erg goed. Uitgangspunt was om ‘lekkere’ muziek te maken. Goed in het gehoor liggend en muziek waar je niet bij stil kunt blijven staan.” Op tekstueel vlak zijn vrouwen en drank thema’s die in hun muziek vaak terugkeren: “Maar de grootste inspiratiebron zijn ze zelf. We houden onszelf een flinke spiegel voor, zodat je via onze ogen richting de wereld kijkt”.