geweest

Remember Phil & Gary

zaterdag 2 februari , start 20:00 / open 19:30 € 18,- / € 21,-

Tijdschema
19:30 uur – Deuren open
20.00 uur – Bad Chihuahua
21.30 uur – Gary Moore tribute
23.00 uur – Raffle
23.30 uur – Parris
**tijdsindicatie onder voorbehoud

————————————————————————

Op deze zaterdag avond vieren we het artistieke leven van Philip Parris Lynott en Robert William Gary Moore. De Bosuil wordt voor deze gelegenheid volledig in Ierse sferen gebracht. Samen een biertje drinken en genieten n muziek met fans of zoals Phil ze noemde supporters. Muziek liefhebbers, rock liefhebbers en vooral liefhebbers van Philip Lynott, Gary Moore en Thin Lizzy.

Phil & Gary lieten ons een zeer kostbare erfenis aan muziek na. Muziek die miljoenen muzikanten over de hele wereld geïnspireerd heeft. Muziek die op de dag van vandaag nog vele malen gespeeld wordt door bekende bands over de hele wereld.

Tijdens deze 8e editie zullen drie bands optreden:

Parris
De band Parris is een Nederlandse Thin Lizzy Tribute die deze muzikale spirit levend wil houden. Ze onderscheiden zich door een grote hoeveelheid enthousiasme, energie en liefde voor deze muziek. De combinatie van muzikaal vakmanschap en een zanger die boven aan de lijst staat van verboden wapens is inmiddels zeer vruchtbaar gebleken. De Zweedse platen maatschappij Record Heaven benaderde Parris om een bijdrage te leveren aan het in 2001 uitgekomen dubbel album: Tribute to the Black Rose. Deze wereldwijd uitgebrachte release bevat ook bijdragen van leden van Uriah Heep en Bachman Turner Overdrive.

All Star Gary Moore Tribute Band
De uit Noord-Ierland afkomstige gitarist Gary Moore is vooral bekend door het nummer ‘Still Got The Blues’, een gevoelig bluesnummer dat overal ter wereld hoog in de hitlijsten heeft gestaan.
De jonge gitarist Gary Moore wordt voornamelijk beïnvloed door Eric Clapton, Jimi Hendrix en Peter Green van Fleetwoord Mac. Zijn carrière begint als hij zich begin jaren ‘70 bij de lokale groep Skid Row voegt. Wanneer deze groep het voorprogramma van Fleetwood Mac verzorgt, maken ze zoveel indruk dat ze prompt een platencontract krijgen.

Deze avond werkt een grote groep Nederlandse meester-muzikanten samen om een indrukwekkende ode aan Gary Moore te brengen.

Bad Chihuahua
Deze band uit Oostenrijk zal een unieke set neerzetten met solonummers van Phil Lynott.
De Engelsman Barry James Thomas heeft een internationale groep muzikanten om zich heen verzameld (UK, Mexico en Oostenrijk) en heeft in de jaren 80 ook zelf met de frontman van Thin Lizzy samengespeeld.

Tijdens deze avond zal er ook een loterij plaatsvinden waarmee unieke prijzen te winnen zijn.
Opbrengst van de loterij is bestemd voor het Roisin Dubh Trust fonds, dat is (mede-) opgericht door Philomena Lynott, de moeder van Phil, om enerzijds de gedachtenis aan haar wereldberoemde zoon in ere te houden, maar anderzijds vooral om jonge muzikanten te ondersteunen.