geweest

Praying Mantis

vrijdag 1 maart , start 21:00 / open 20:00 € 12,- / € 15,-

Praying Mantis werd in 1973 in Londen, Engeland, gevormd door de broers Chris en Tino Troy. De muziekscene van de late jaren 70 werd algemeen beschouwd als stagnerende in de nasleep van een stervende punk scene, dus het werd tijd voor een nieuw ras van Britse bands om op te komen en zich te vestigen met hun eigen creatieve stijl van muziek. Via Neal Kay, DJ bij THE BANDWAGON, de beste hardrockdisco in Noord-Londen, werd een nieuwe beweging gevormd en vandaag is dit verhaal een volksrecht geworden voor Hard Rock-fans over de hele wereld.

In 2013 voegde vocalist John Cuijpers en drummer Hans in ‘t Zandt zich bij de band, ter vervanging van Mike Freeland en Gary Mackenzie. Het Nederlandse duo heeft een enorme ervaring in hun vakgebied en toerde met Toto en de Steve Lukather Band. Dit heeft een nieuwe en opwindende dimensie toegevoegd aan de muziek en live optredens van de band.

Het huidige album ‘Gravity’ (2018) wordt geprezen als een van de beste tot nu toe van de band en het ontvangt nog steeds verbluffende recensies over de hele wereld. Het album heeft al in de charts genoteerd gestaan in UK, Zwitserland en Japan. In Japan heeft het verbluffende album 3 maanden op #6 genoteerd gestaan.

Met het horen en zien van de band, zullen fans zowel met de geest als de energie van 1980 ervaren, samen met een technische stijl die echt 2019 complimenteert.

 

Het voorprogramma zal verzorgd worden door Terra Nova