geweest

Phil Lynott (Filmvertoning)

zondag 8 november start 14:45 / open 14:00 € 16,50,-

Phil Lynott’s: Songs For While I’m Away is een documentaire over het leven en de muziek van Phil Lynott, die het verhaal vertelt over hoe een jonge afro-guyaanse jongen uit Dublin (Ierland), met een arbeidersklasse achtergrond een van de grootste rockster ter wereld wordt. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de organisatoren van Remember Phil & Gary.

Phil Lynott is een Ierse muzikant die vooral bekent is geworden als frontman van de rockband Thin Lizzy. Phil Lynott richtte de band samen op met drummer Brian Downey in 1969. De band heeft verschillende hits gehad, maar het nummer waar de band nog steeds het meest bekent om staat is “The Boys Are back In Town”. Dit nummer kwam in 1976 boven in de hitlijsten te staan in de VS en in het Verenigd Koninkrijk.

In 1983 ging de band uit elkaar, de laatste 2 jaar van Phil’s leven kenmerkte zich vooral door drugsproblemen. In 1985 nam hij nog een hit op met Gary Moore, Out In The Fields. Ook probeerde hij nog een platencontract te krijgen met zijn nieuwe band “Grand Slam”, dit zonder succes. Later dat jaar werd hij opgenomen vanwege lever- en nierfalen. Een paar dagen later overleed Phil Lynott aan hartfalen en een longontsteking.

Speciaal voor deze filmvertoning krijgt iedere bezoeker een filmposter op groot formaat!