geweest

Phil Lynott (Filmvertoning)

vrijdag 27 augustus start 19:50 / open 19:30 € 16,50,-

Phil Lynott’s: Songs For While I’m Away is een documentaire over het leven en de muziek van Phil Lynott, die het verhaal vertelt over hoe een jonge afro-guyaanse jongen uit Dublin (Ierland), met een arbeidersklasse achtergrond een van de grootste rockster ter wereld wordt. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de organisatoren van Remember Phil & Gary.

Phil Lynott is een Ierse muzikant die vooral bekend is geworden als frontman van de rockband Thin Lizzy. Phil Lynott richtte de band samen op met drummer Brian Downey in 1969. De band heeft verschillende hits gehad, maar het nummer waar de band nog steeds het meest bekend om staat is “The Boys Are back In Town”. Dit nummer kwam in 1976 boven in de hitlijsten te staan in de VS en in het Verenigd Koninkrijk.

In 1983 ging de band uit elkaar, de laatste 2 jaar van Phil’s leven kenmerkte zich vooral door drugsproblemen. In 1985 nam hij nog een hit op met Gary Moore, Out In The Fields. Ook probeerde hij nog een platencontract te krijgen met zijn nieuwe band “Grand Slam”, dit zonder succes. Later dat jaar werd hij opgenomen vanwege lever- en nierfalen. Een paar dagen later overleed Phil Lynott aan hartfalen en een longontsteking.

Speciaal voor deze filmvertoning krijgt iedere bezoeker een filmposter op groot formaat!

De afterparty zal worden verzorgd door Parris.

 

Tijdschema:

19.30 – deuren open

19.50-21.55 – Phil Lynott – Songs for While I’m Away

22.05-23.35 – Parris; the Ultimate Thin Lizzy tribute

00.00 – sluiting (naar de huidige coronamaatregels van de overheid)

Je kan een concert bij De Bosuil bezoeken als je:

1. Volledig gevaccineerd bent
of
2.  Een herstelbewijs hebt (in de afgelopen 6 maanden corona gehad hebt)
of
3. Een Testen Voor Toegang toegangsbewijs hebt.

Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de CoronaCheck-App op je smartphone (geüpdatete versie). Kun je dit (nog) niet in de App dan is een schriftelijk bewijs ook toegestaan.
Meer informatie: klik hier

er is geen deurverkoop, dit in verband met de registratieplicht. Er kunnen tot op de dag zelf ticket(s) online gekocht worden (let wel op dat je een van de drie bovenstaande toegangsbewijzen hebt)