geweest

Orgel Vreten

vrijdag 21 december start 21:30 / open 20:00 € 15,- / € 18,-

Tijdschema

20.00 uur – Deuren open
21.30 uur – Orgel Vreten

———————————————————————

Moeten we deze boys nog voorstellen? Oké, even kort dan. Het duo Orgel Vreten bestaat uit Darius Timmer en Thijs Schrijnemakers (Stereo, Wende Snijders). Live worden ze uiteraard ondersteund door een een topteam van muzikanten.

In maart 2018 kwam het nieuwe album De man en zijn machine van Orgel Vreten uit. Geen zorgen: de bekende vuige orgels zijn gebleven. Op ‘De man en zijn machine’ worden de orgels bijgestaan door op het eerste gezicht onverwachte machines als vintage synthesizers en ritmecomputers. Elk nummer kent een verrassing: intergalactische melodielijnen worden afgewisseld met dansbare grooves. Speelse prikkelende thema͛s met spoken word en onverbiddelijk volume met melancholie. De ongekende live-energie waar Orgel Vreten zo bekend mee geworden is, spat van de plaat af. De man en zijn machine is een album waarop het plezier van het spelen centraal staat. Want spelen, dat is wat Orgel Vreten weer wil doen.

Na een periode van 5 jaar onafgebroken optreden op festivals, in clubs, op radio en tv en in theaters, stapt de band bewust even uit de spotlights om in alle rust te werken aan De man en zijn machine. De periode die volgt is er een van bezinning.
Orgel Vreten moet terug naar de wortels, het Hammondorgelgevecht. Uitdagen, schreeuwen, incasseren, kortom: het samen spelen, het samenspel, dat is de basis van de band.

Het gevecht tussen Thijs Schrijnemakers en Darius Timmer wordt grootser en gelaagder uitgevochten dan ooit!