geweest

Nu of Nooit

zondag 13 oktober , start 14:00 / open 13:00 € 6,- / € 8,-

Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Pop in Limburg wil met Nu of Nooit poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speelervaring op te doen waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen voor een groot publiek. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals. Bovendien worden alle acts tijdens Nu of Nooit verschillende keren gecoacht door professionals uit de Nederlandse muziekindustrie door middel van muzikale en zakelijke workshops.

De winnaar van Nu of Nooit mag zich een jaar lang ‘de meest veelbelovende act van Limburg’ noemen en mag Pinkpop openen. In de aanloop hiernaar wordt de act  gecoacht en begeleid. Het creëren van ontmoeting, een community onder muzikanten en het ontwikkelen van talent staat centraal binnen de wedstrijd.

Line up:
Jerry Husk
Weerter band met eigen repertoire, bestaande uit Jeroen Looijen, Eloy Moonen, Tom Bormans & Stijn Peeters. Voortbordurend op de recente release van de eerste EP ‘HUSK I’ (release 22 maart 2019) presenteert Jerry Husk zijn eigen stijltje binnen de altrockscene. Geïnspireerd door bands als Biffy Clyro en Nothing But Thieves staat het nieuwe powerkwartet Jerry Husk garant voor een avond flink gas geven.
Landhive
De muziek van Landhive maakt gebruik van een zinderende mix van postrock, heavy rock en poppunk en een ervaren crew van metalmuzikanten. Na het afsluiten van hun periode vol metal richten ze zich op het maken van radio-ready rockmuziek. Bereid je voor op vlijmscherpe zang van Davy, epische gitaarpartijen van Roel en Tomm, vloeiende baselines van Thijs en multi-ritmische drumlussen van Erik. Het combineren van deze energieën creëert een zwaardere soort rockmuziek. Teksten zijn geïnspireerd door de liefde die we hebben voor degenen die het dichtst bij ons hart staan, maar ook door de problemen van de moderne samenleving zoals de angst om te missen en de absurde hoeveelheid impulsen die we dagelijks ontvangen. Dit kan worden genoten door fans van Nothing But Thieves, Stone Sour, Ghost Atlas en Good Tiger.

Puyn
Harde woorden die je vermakelijk laten lachen maar je tevens aan het denken zetten. Combineer dat met modder vette gitaarriffs, een ronkende groovy baslijn en strak drumwerk. Dan heb je puyn. Een Rap/Punk/Metal-formatie bestaande uit, vijf opstandige jongemannen. Nederlandstalig, soms in het Engels. Puyn maakt muziek die opzwepend, verfrissend en vooral anders dan anders is. Catchy songs die de tent op de kop zetten. Die je mee wilt schreeuwen tot je stembanden schor zijn.

In de provicie Limburg weten ze dat al langer. Daar heeft de band sinds de oprichting in 2015 menig poppodium & zaal plat gespeeld. Ook zijn ze regelmatig verder in het land & in België te vinden. Eigenlijk overal waar een feestje is. Bekend van bijvoorbeeld de meeschreeuwer ‘Goeie Monster’. Dat liedje werd tijdens de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit uitgeroepen tot Song van de avond. Het staat symbool voor hun eigenzinnige muziek: een zware sound, toegankelijke melodieën en strakke lyrics.
Liefhebbers van Faith No More, Limp Bizkit, Rage Against The Machine, KoRn, Cypress Hill, De Jeugd Van Tegenwoordig en zelfs de Heideroosjes eat your heart out. De teksten zijn aanstekelijk om mee te zingen en hoewel ze in eerste instantie vooral grappig lijken te zijn, zit er vaak een maatschappijkritische ondertoon in.

Vanilla Fuzz
Vanilla Fuzz is een jonge indie pop-/ rock band uit Roggel, Limburg, bestaande uit twee gitaristen, een bassist en een drummer. Wat begonnen is als sessie project is doorgegroeid tot een vaste band, die inmiddels al vier jaar optreedt. Deze vier jongens maken samen nieuwe muziek met een eigen twist, geïnspireerd door bands zoals de Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters en Catfish and the Bottlemen. Ze staan garant voor een gezellige avond gevuld met toffe muziek.

New Bliss
New Bliss is een Nederlandse pop/rock band met eigen werk. Het powertrio bestaat uit Renske en haar tweelingbroers Jelle en Jochem. De ritmesectie bestaat uit Jelle (drums) en Jochem (Bass), dat deze tweeling in sync speelt is geen verassing. Het gitaar- en zangwerk wordt verzorgd door frontvrouw Renske. De muziek die New Bliss maakt is catchy & krachtig. De songs zitten vol met hooks, maar zijn ook integer. De band is beïnvloed door bands als Paramore & Alanis Morrisette. In 2018 brachten ze hun debuut EP ‘’ Perhaps Tomorrow’’ uit. Deze EP werd positief ontvangen en heeft inmiddels meer dan 215.000 streams op Spotify. In hetzelfde jaar heeft frontvrouw Renske met de Amerikaanse band 30 Seconds to Mars in de Ziggo Dome gespeeld. De 2 EP van New Bliss ‘I Know You Know’ ligt klaar en zal in 2019 verspreid released worden.