geweest

Nu of Nooit Voorronde 3

vrijdag 20 oktober start 20:00 / open 20:00 € 7.00,- / € 7.00,-

Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Stichting Popmuziek Limburg wil met Nu of Nooit poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speel ervaring op te doen. Ook kunnen ze op deze manier zichzelf in de kijker spelen voor groter publiek. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals.

 

De deelnemende bands van voorronde 3 zijn:

EAUXBY (hiphop/rap) 

EAUXBY is altijd bezig met teksten schrijven en het maken van muziek. Zijn songs hebben een filosofische stijl die hij graag over wil brengen op de mensen.

 

Oakland (pop) 

 

 

Northern Lights (hardcore/metal) 

Northen Lights combineert melodic hardcore met metal om hun boodschap over te brengen. Snelle riffs gecombineerd met creatieve teksten merkt hun stijl.

 

Uncle Harry (psychedelic/stonerblues) 

Uncle Harry is een bluesrock band met psychedelic invloeden. Een band die de 70’s muziek terug haalt en in een nieuw jasje steekt.

 

Robert Green (singer songwriter) 

Robert Steskens speelt sinds enkele jaren onder de naam Robert Green. Met zijn akoestische gitaar en zang streelt hij de trommelvliezen van zijn publiek. Hij is graag te vinden op het podium maar ook in zijn eigen studio. Deze Multi-instrumentalist schrijft al jaren lang zijn eigen nummers en speelt daarnaast alles zelf in.

 

Dertig acts krijgen de mogelijkheid om speelervaring op te doen in zes grote professionele popzalen van Limburg. In 2017 krijgen álle geselecteerde acts coaching aangeboden tijdens twee speciale coachingsdagen die SPL organiseert i.s.m. poppodium Grenswerk en de ECI Cultuurfabriek. Na de voorrondes krijgen de overgebleven zes finalisten twee extra intensieve coachingsdagen aangeboden waarbij professionals uit het (Nederlandse) popsector met ze aan de slag gaan op zowel zakelijk als muzikaal niveau. Tot slot zal de winnaar van Nu of Nooit zich een jaar lang ‘de meest veelbelovende act van Limburg mogen noemen’ en wordt er intensief samengewerkt met deze act door o.a. een persoonlijke coach en Buro Pinkpop.

Het creëren van ontmoeting, een community onder muzikanten en het ontwikkelen van talent staat centraal binnen de wedstrijd.