geweest

Nieuwjaarsconcert St. Antonius 2019

zondag 6 januari start 12:00 / open 11:30

Op zondag 6 januari 2019 zal de Stedelijke Harmonie Sint Antonius het nieuwe jaar muzikaal inluiden met haar traditionele nieuwjaarsconcert. Het concert vindt voor de vierde keer plaats in muziekcentrum De Bosuil in Weert. Tijdens dit nieuwjaarsconcert zal ook een aantal jubilarissen in het zonnetje worden gezet..

Het nieuwjaarsconcert heeft dit jaar als thema:
Terugblik 2018 en vooruitblik 2019

Dank aan Peter Verkennis en alle vrijwilligers van De Bosuil die dit nieuwjaarsconcert weer mogelijk maken voor onze harmonie. De Bosuil is een muziekcentrum dat zowel oudere als jongere bezoekers trekt. De jeugd is een doelgroep die ‘De Stedelijke’ ook graag met haar nieuwjaarsconcert wil bereiken, want: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”.

De harmonie blikt terug op 2018 waarin de musical over graaf Philips van Horne de belangstelling van vele Weertenaren genoot. De hoofdrolspelers hieruit, Sanne Huyerjans en Jean Stassen, zijn de solisten tijdens ons concert. Jean zal twee nummers uit de musical zingen, te weten ‘Laotj mich’ en ‘Hald mich ens vas’.
Met Sanne blikken we juist vooruit naar ons muziekthema voor 2019, ‘de Ruimte’, met werken als ‘Drops of Jupiter’ en ‘Mother Earth’. Als gezamenlijk duet kozen zij zelf: ‘The time of my life’.
Verder speelt de Stedelijke Harmonie Sint Antonius een keur aan instrumentale werken als ‘Jupiter’ en ‘Mars’ uit de planeten van Holst, medleys van bekende filmmuziek en voor de liefhebbers van echte harmoniemuziek, ‘De baron van Münchhausen’ van Bert Appermont en van Jacob de Haan ‘Caldas da Rahina’ (de baden van de koningin).

De zaal gaat open om 11.30 uur.
Het concert begint om 12.00 uur en duurt tot ca. 14.00 uur.
Iedereen is van harte welkom en de toegang is GRATIS.