geweest

Nervana & Louder Than Love

donderdag 18 april start 20:15 / open 19:30 € 15,- / € 18,-

Nirvana joeg in 1991 grunge naar de mainstream met de wereldhit Smells Like Teen Spirit. Drie jaar later was het succesverhaal over, nadat Kurt Cobain de trekker had overgehaald. Hij liet wel een schat aan liedjes achter, die nu worden vertolkt door Nervana, dat zich afficheert als ‘The American Nirvana Tribute’.
Het drietal uit Boston wordt wereldwijd gezien als de meest authentieke Nirvana tribute band. Live komt het bijzonder dicht in de buurt van de manier waarop Kurt Cobain, Krist Novoselic en Dave Grohl in de jaren ’90 met hun indrukwekkende shows een legendarische status verwierven.
Kurt Cobain is in april 2019 exact 25 jaar geleden overleden.

Toen Chris Cornell in 2017 veel te vroeg en onverwachts uit het leven stapte, liet hij een flinke muzikale erfenis achter. Er is teveel van deze man om in één band samen te vatten, dus internationele tribute band Louder Than Love brengt het beste werk van Cornell samen: flink wat Soundgarden, evenzoveel Audioslave, een vleugje solomateriaal en wat Temple of The Dog songs.
De tributeband is vernoemd naar Soundgardens tweede album en pikt de parels uit het oeuvre van zanger Chris Cornell, inclusief zijn solowerk.
De Braziliaanse zanger Tiago Mosh heeft net zo’n groot stembereik als Cornell, dus dat belooft wat! (check de video hier onder)