geweest

Mostly Autumn

vrijdag 25 oktober , start 21:15 / open 20:00 € 15,- / € 18,-

De Britse progressieve rockband Mostly Autumn is afkomstig uit York en werd in 1995 opgericht. Vorig jaar verscheen de cd “White Rainbow”. Een eerbetoon aan hun overleden (tweede) gitarist Liam Davison. Het album werd goed ontvangen en kreeg uitstekende recensies.
Een jaar ervoor mocht Mostly Autumn Steve Hacket supporten  tijdens zijn Genesis Revisited tour. Welke vast gelegd werd op cd. Even daarvoor had de band het concept album “Dressed in Voices” uitgebracht, alweer het elfde studio album van de band. Deze albums tonen de veelzijdigheid van Mostly Autumn aan; ze schakelen moeiteloos om van intiem naar de grote epics. De in kwalitatief opzicht stijgende lijn van ieder album is opmerkelijk en hiermee oogst de band uiterst lovende kritieken van de internationale muziekpers en ook live geniet de band een enorme reputatie. Het is niet voor niks dat de gerenommeerde Classic Rock Society de prestigieuze award voor ‘Best CRS Live Act 2014‘aan Mostly Autumn heeft toegekend en zangeres Olivia Josh – Sparnenn ontving de award voor ‘Best CRS Female Vocalist 2014‘. Dat zegt genoeg over de muzikale kwaliteiten van de band.

Muzikaal laat Mostly Autumn zich het best omschrijven als een mix van de bombastische progressieve rock van Pink Floyd in combinatie met Keltische- en folk-invloeden en hier een daar zelfs een vleugje hardrock á la Deep Purple en Jethro Tull.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Kingfisher Sky
Met invloeden als Porcupine Tree en Kate Bush, maar ook klassieke zangers als Cecilia Bartoli en traditionele volksmuziek in hun hoofd, begonnen ze in 2005 met het opnemen van liedjes in hun thuisstudio.

In mei 2007 nam Kingfisher Sky hun eerste album “Hallway of Dreams” op, geproduceerd door Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser (Split Second Sound). Dit debuutalbum werd uitgebracht in oktober 2007 door Suburban Records. Hallway of Dreams werd ontvangen met goede recensies en een succesvolle head-line tour door heel Nederland volgde. Iets meer dan een jaar later werd dit ijzersterke debuutalbum uitgebracht in de Verenigde Staten, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Japan en Duitsland. Op 18 september 2010 bracht Kingfisher Sky hun tweede album uit getiteld “Skin of the Earth”. Net als hun eerste album “Hallway of Dreams”, werd “Skin of the Earth” ontvangen met lovende recensies. Na een succesvolle crowdfunding-campagne zag hun derde album Arms of Morpheus het levenslicht in oktober 2014.

 

Met de perfecte mix van al hun muzikale invloeden neemt Kingfisher Sky je mee op een muzikale reis met veel verrassingen onderweg!