geweest

Minirok festival

zaterdag 16 juni start / open

Een paar kilometer van ons gebouw vandaan, in Stramproy, vind al 11 jaar een heel tof popfestival plaats: Minirok! Ze hebben de naam om lekker avontuurlijk te programmeren. Bands die al eerder op het festival stonden waren onder andere: Triggerfinger, The VanJets en Drive Like Maria.

De Bosuil heeft tijdens Minirok haar eigen podium, in de tent. Net als vorig jaar (met de bands Nachtschade, Kita Menari, Jaclebow en Barrelhouse) heeft onze programmeur een mooie selectie toffe artiesten voor dit podium geselecteerd.

TAPE TOY
Vers talent!
Met haar catchy nummers won Tape Toy in december de Amsterdamse Popprijs, maar ook van scheurende gitaren is deze band trouwens niet vies! Frontvrouw Roos van Tuil is op het podium een stoere en vrolijke dame met duidelijk podiumskills en een goede stem.
Het muzikale viertal vond elkaar op het Conservatorium van Amsterdam, is nog geen jaar oud maar heeft grote plannen.

THE HOWLIN’
De sound van de The Howlin’ is soulvol, modern, met inspiratie uit de hiphop, rock en folk, aangestuurd door het raspende stemgeluid van Joël en de algehele ‘krakende’ sound van de band.
De band zal dit jaar haar eerste album uitbrengen. Alle muzikanten van The Howlin hebben in verschillende andere formaties gespeeld maar zijn toch op hun sterkst wanneer ze dit met elkaar doen.

THE VERY VERY DANGER
The Very Very Danger is een nieuw project van Ian Clement, de frontman van Wallace Vanborn.
De muzikale basis van laatstgenoemde formatie is duidelijk terug te horen: dikke stoner met de volumeknop goed geopend.

“Het trio beukt, ramt en fuzzt, en zorgt dat je na afloop toch even moet uitblazen zodat je de show die erna komt ook vol aankan!” aldus 3VOOR12. Hoe doen ze dat dan? Volgens Kerrang: “The Very Very Danger cook up an explosive burst of synth-rock, falling somewhere in between Death From Above and Royal Blood”.
Zo; ga daar maar eens goed voor staan en laat je haar maar wapperen!

THE BACKYARD BAND (DE)
Vervormde clubs, alcohol, de geur van kantelen in de lucht en heel veel rock-‘n-roll. Deze dingen gaan door je hoofd als je naar de blues ‘n Boogie Punk-muziek van The Backyard Band luistert. Deze vier jongens hebben hun wortels in Engelse en Amerikaanse rock en slagen erin om hun eigen geluid op het podium te maken. En dan komt deze groep niet van het grote eiland of van Chicago, maar van een West-Duitse stad: Keulen. Hun liedjes gaan niet alleen over de een of de andere verloren vriendin of hun liefde voor rock’n’roll, het kan soms zelfs politiek worden. Met het indie-label ‘Düsseldorf’ van de drummer van Die Toten Hosen aan hun zijde staan ze klaar Europa te veroveren. Met de eerste Duitse band op MiniRok wordt het goed, onvergetelijk goed!

MiniRok is een 2-daags openlucht pop/rock festival voor jong en oud waar naast een zeer gevarieerd muziekprogramma van (inter)nationale bands de nadruk ligt op een brede festivaluitstraling bestaande uit onder andere uitgebreide kinderanimatie, festivalaankleding, eten & drinken en veel meer! Bands die inmiddels faam hebben gemaakt op nationaal en internationaal niveau zoals Triggerfinger, John Coffey, Death Alley, The VanJets, St. Tropez, Komatsu, Birth of Joy, The Sore Losers, Drive Like Maria en Stuurbaard Bakkebaard maakten in vorige edities al hun opwachting op MiniRok.