geweest

Mell & Vintage Future

vrijdag 29 april , , start 21:15 / open 20:00 € 12,- / € 15,-

Toen twee veteranen in de muziek op het hoogtepunt van hun carrière een aantrekkelijke nieuwkomer met een geweldige stem tegenkwamen was er direct een een perfecte klik. Mell & Vintage Future zijn een Nederlands trio dat ‘rootsy’ rhythm ‘n blues en soul speelt.

In haar relatief korte carrière verdiende Mell haar sporen met verschillende televisie optredens. Haar grote zangtalent trok de aandacht van Vintage Future, een producersduo dat onmiddellijk haar potentie inzag. Nico Brandsen (Hammond orgel/voetbas) is alom bekend voor zijn ‘edgy magic’ op vintage apparatuur. Hij werkte met de grootste Nederlandse artiesten – van Ilse de Lange tot Kane en Jan Akkerman.
Ton Dijkman (drums) wordt beschouwd als een van Nederland’s beste muzikanten. Als sessie drummer heeft hij op duizenden platen gespeeld. Hij is al decennia de drummer van Nederlandse superster Marco Borsato.

Mell & Vintage Future kwamen officieel begin 2016 in beeld. Ze begonnen met een geweldige serie singles waaronder ‘Call my name’, ‘Central Station’, ‘Forever’ en ‘Willin’’. Deze songs waren vaak te horen op de Nederlandse radio. In Mei 2019 kwam het debuutalbum uit op cd, vinyl en online (zes miljoen streams and counting…). Als globale referentie, denk Booker T & The MG’s ontmoet Sly & The Family Stone met een sprankel Adele en Janis Joplin. En geloof de ‘hype’…. Dit is echt nieuw en speciaal!

 

Het heeft een goddelijke groove en die insane goeie stem van Mell is echt niet normaal.(Rob Stenders)
Het is simpelweg fantastisch. Eigenlijk hebben ze alles. (Gerard Ekdom)
Deze muziek waren we helemaal kwijt. Wat geweldig dat jullie er zijn. (Trijntje Oosterhuis)
Wat een weergaloze plaat. Dit zie je toch niet aankomen. (Bart Arens)
De beste zangeres van Nederland. Geen twijfel over mogelijk. (Sanne Hans)
Echt helemaal te gek. (Giel Beelen)

 

Joost Vergoossen is op 22 November 1967 geboren in Geleen. Belangrijke invloeden in zijn muzikale ontwikkeling als gitarist zijn Ritchie Blackmore, Gary Moore en Pat Metheny. Hij leerde gitaar spelen op zijn middelbare school waarna al snel een aantal bandjes volgden. Op ging 19-jarige leeftijd ging hij studeren aan het Conservatorium van Maastricht en studeerde daar cum laude af. Gedurende de jaren 2000 en 2001 speelde hij in de band van Ilse de Lange. Ook kwam toen zijn eerste soloalbum.

Midden 2019 pakte Vergoossen de akoestische gitaar weer op, omdat hij voelde dat hierin een uitdaging lag. Vanaf 2020 begon zich dat terug te betalen in de vorm instrumentale songs, die hij componeerde tijdens het jaar dat ook hij thuis kwam te zitten als muzikant. Na het vroegtijdig moeten verlaten van de Duitse band, besloot Vergoossen dat het tijd werd om solo optredens te gaan doen. Het is zijn eerste stap op weg naar het doel, om al zijn wapenfeiten te combineren tot een complete solovoorstelling, waarin het om meer zal gaan dan uitsluitend zijn gitaarspel. Vergezel Joost op weg er naartoe! Met Joost zijn nieuwe solo album “Without a Safetynet” deelt hij zijn ervaringen die hij in al zijn muzikale jaren heeft opgedaan.