geweest

MAUDLIN

zondag 18 maart , start 16:00 / open 15:00

Maudlin is het zijproject van de gitarist van Oscar & the Wolf en de drummer van the Spectors. De band is opgericht in Oostende, België. Verwacht rauwe, psychedelische rock/stoner. De band bestaat sinds 2004 en speelde in de tussentijd al in 14 verschillende landen en stond op de planken met bands als Neurosis, Russian Circles, Kylesa, AmenRa, Rosetta, The Ocean, Steak Number Eight, Channel Zero, Oathbreaker en vele anderen. Ook stond de band op festivals als Desertfest en Ieperfest.

.MAUDLIN, heeft psychedelische rock heruitgevonden. De luisteraar wordt blootgesteld aan een ziel van rauwheid en diepe emoties en gedoopt in een hallucinante, bodemloze poel. Uit die zuivering ontstaat een steigerend beest dat zijn ware kracht laat zien. Intensiteit en beleving zijn sleutelwoorden. MAUDLIN is Mastodon op rilatine, Pink Floyd op steroïden en Saint Vitus op speed. Op zijn minst is MAUDLIN een verrassende band die je bij de strot neemt en je nooit meer loslaat. Sinds hun ontstaan bracht het Oostendse MAUDLIN één ep “Solitary Echo” (Offerandum Records – BE) en twee full albums “Ionesco” (Genet Records – BE) & “A Sign of Time” (Consouling Sounds – BE) uit. Daarnaast verschenen ze ook op talrijke compilaties (rock tribune sampler, connections part IV,…).

Vortex Surfer is een alternatieve noise-rockband uit Heerlen/Kerkrade. In december is debuutalbum Skypusher uitgekomen. Dit album ademt pure, rauwe rock uit, die doet denken aan helden als Motorpsycho, Smashing Pumpkins en Thurston Moore/Sonic Youth. Opzwepende nummers met ruimte voor psychedelische en noisiy escapades.