geweest

Massada

zaterdag 14 december start 21:15 / open 20:00 € 17,- / € 20,-

Massada heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekgeschiedenis. De Nederlands-Molukse band, onder aanvoering van oprichter Johnny Manuhutu, bestaat al sinds de jaren 60 en begon ooit onder de naam The Eagles. Toen de legendarische Amerikaanse Eagles de hitlijsten bestormde werd de naam veranderd naar Massada. De band brak in 1978 definitief door met hitnummers als ‘Latin Dance’ en ‘Dansa’ afkomstig van hun debuutplaat ‘Astaganaga’. Een spectaculair optreden op o.a. Pinkpop en een succesvolle Europese en Aziatische tour volgde met louter lovende kritieken. De productieve band had een vast patroon van een album per jaar en scoorde twee jaar later een gigantische nummer één hit met hun single ‘Sajang é’.

Precies 40 jaar na hun debuutplaat staat Massada nog steeds op het podium en laten ze het publiek swingen met hun heerlijke Latin Rock en spectaculaire live reputatie!

Bij de uitreiking van de Conamus Zilveren Harp – een belangrijke en zeer prestigieuze onderscheiding in Nederland voor jonge scheppende muzikanten – schrijft de jury in haar rapport: “Wat zij brengen is geen kopie van buitenlandse voorgangers, maar de muziek is gebaseerd op de Molukse moedercultuur en een combinatie van Westerse muziekinstrumenten, techniek, Zuid-Amerikaanse ritmes en oosters temperament. Kwaliteit staat voorop.”
(Bron: Algemeen Dagblad).