geweest

Martin Turner ex Wishbone Ash

zondag 9 september , start 16:00 / open 15:00 € 25,- / € 28,-

Uitverkochte shows in 2017 waarin ze het baanbrekende album ‘Argus’ uit 1973 van Wishbone Ash in zijn geheel uitvoerden, volgend hierop is een voorjaarstournee in 2018  met het 1974’s album ‘There’s the Rub’ en het ‘Wishbone Ash’ debuut album, Martin Turner en zijn band keren terug naar de podia en in september doen ze De Bosuil aan.

Wishbone Ash werd gevormd door West Country-muzikanten Martin Turner en Steve Upton, die in 1969 in Londen aankwamen om hun muzikale reis te beginnen. Martin Turner was van plan om een ​​muzikaal geluid te creëren dat rijk was aan textuur en melodie. Gitaristen Ted Turner en Andy Powell werden gerekruteerd via een nu legendarische Melody Maker-advertentie.De samenwerking van de originele line-up van Wishbone Ash smeedde een unieke muzikale identiteit die enkele van de meest geliefde werken van de rockmuziek zou produceren en verschillende succesvolle bands zou beïnvloeden, resulterend in miljoenen albumverkoop en concertbezoekers. Wishbone Ash zou een van de meest duurzame en meest geliefde Britse rockacts worden.

Meer dan vier decennia later blijft de blijvende muziek van de klassieke werken van Wishbone Ash het publiek wereldwijd verrassen door zowel live optredens als een rijke erfenis van opgenomen werk dat nog steeds wordt beluisterd door oude en nieuwe fans. Martin Turner blijft de meest geliefde werken van de band spelen met zijn huidige line-up, met gitaristen Danny Willson, Misha Nikolic, en drummer Tim Brown. De afgelopen jaren heeft Martin Turner het publiek over de hele wereld opgetogen met zijn uitvoeringen van materiaal uit de klassieke periodes van de geschiedenis van Wishbone Ash.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Black Bottle Riot

Black Bottle Riot werd in 2008 geformeerd en werd snel opgemerkt door fans en critici als een frisse wind in de Nederlandse en Europese rockscene. Black Bottle Riot werd door ‘De Gitarist Magazine’ bekroond als ‘de beste Southern Rock-band van Europa’ en speelde op festivals zoals Rockin ‘Park, Eurosonic / Noorderslag en Down The Rabbit Hole en in de loop der jaren deelde de band de rekening met Pearl Jam, The Black Keys, Black Stone Cherry, Rival Sons en Ryan Adams. Dit is een band voor degenen die van de stoere bluesy-rock houden, zoals Lynyrd Skynyrd, The Cult, The Red Devils en Thin Lizzy.