Magnum

zondag 17 april start 16:15 / open 15:00 € 25,- / € 28,-

De Britse melodieuze rockband Magnum werd in de jaren ’70 opgericht en met hun album ‘On a Storyteller’s Night’ (1985) verkreeg de band wereldwijde bekendheid. Na meer dan veertig jaar is de band nog steeds alive ‘n kickin’!

Magnum-gitarist Tony Clarkin is een man die nooit lijkt te stoppen met werken. Hij is verantwoordelijk voor het schrijven van al het materiaal dat door de band wordt uitgebracht, en bovendien produceert hij hun albums van de allereerste demo tot de uiteindelijke mix. “Zodra een album af is, begin ik nieuwe ideeën te verzamelen”, legt hij uit. “Zo werk ik sinds begin jaren zeventig, voor mij is dat de ideale methode.” Op hun laatste album bewijzen Clarkin en Magnum’s andere originele lid, zanger Bob Catley, opnieuw hoe perfect dit gevestigde systeem werkt.

Het nieuwe album is opgenomen door de Magnum-bezetting bestaande uit Clarkin, Catley, toetsenist Rick Benton en drummer Lee Morris, plus hun nieuwste aanwinst, bassist Dennis Ward (o.a. Pink Cream 69, Place Vendome, Unisonic).

Line-up
Tony Clarkin – Gitaar
Bob Catley – zang
Rick Benton – Toetsenborden
Dennis Ward – Bas
Lee Morris – drums

Black Bottle Riot