Lex Uiting

zondag 8 mei start 16:15 / open 15:00 € 19,- / € 22,-

Lex Uiting trekt dit najaar -met liveband- langs alle grote poppodia van Limburg en komt uiteraard naar De Bosuil.

Lex: “Booh!! Eindelik meuge we weer! Een eigen clubtour -dwars door ’t zuuje- is voor mij de ultieme manier om weer met m’n bandje aan de gang te gaan, na bijna 2 jaar Corona ellende. Je mag meezingen, -dansen én drinken, en een ding beloof ik je: we breken de héle tent netjes voor je af. Dit wordt ’n ouderwets, dampend, Limburgs feestje!”

Tijdens de Gans Veur Gaon Clubtour speelt Lex natuurlijk z’n eigen hits, zoals Gans Veur Gaon, Wachte, Vanaaf Vandaag en Nao ’t Zuuje. Ook brengt hij een ode aan de tofste popliedjes uit Limburg. Een feest der herkenning, mét meezinggarantie.

Het afgelopen jaar heeft de zanger ook hard gewerkt aan nieuw repertoire. Tijdens de Gans Veur Gaon Clubtour krijgen de bezoekers exclusief de primeur van ’n handjevol gloednieuwe dialect popsongs.

Na de kickoff van Lex z’n solocarrière tijdens het festival Zomerparkfeest in 2019 (waar 20.000 mensen op afkwamen) volgden grote liveshows tijdens het Rowwen Hèze Slotconcert en op 11 november in ’t Mecc in Maastricht. In 2020 speelde hij een stijf uitverkochte theatertour in 6 Limburgse steden. Al 3 jaar staat de iTunes nummer 1-hit ‘Nao ’t Zuuje’ in de NPO Radio 2 Top2000. Afgelopen jaar op nummer 405. En 3 jaar op rij werd het liedje door het Limburgse publiek gekozen als ‘beste Limburgse liedje allertijden’ in de L1mbo Top 100 van L1 radio. In het dagelijks leven werkt Lex als presentator bij RTL4 en onlangs bracht hij voor BNNVARA de podcast ‘de Tumor Tapes’ uit, die ruim een maand op de hoogste positie in de Spotify Podcast Top 100 stond.

Support wordt verzorgd door Baer Traa: soulvolle songs, lekkere grooves en een flinke scheut blues. Black Keys, Bo Saris, Bill Withers en ja Baer Traa!