geweest

Lex Uiting

zondag 8 mei start 16:15 / open 15:00 € 19,- / € 22,-

Lex Uiting trekt dit najaar -met liveband- langs alle grote poppodia van Limburg en komt uiteraard naar De Bosuil.

Lex: “Booh!! Eindelik meuge we weer! Een eigen clubtour -dwars door ’t zuuje- is voor mij de ultieme manier om weer met m’n bandje aan de gang te gaan, na bijna 2 jaar Corona ellende. Je mag meezingen, -dansen én drinken, en een ding beloof ik je: we breken de héle tent netjes voor je af. Dit wordt ’n ouderwets, dampend, Limburgs feestje!”

Tijdens de Gans Veur Gaon Clubtour speelt Lex natuurlijk z’n eigen hits, zoals Gans Veur Gaon, Wachte, Vanaaf Vandaag en Nao ’t Zuuje. Ook brengt hij een ode aan de tofste popliedjes uit Limburg. Een feest der herkenning, mét meezinggarantie.

Het afgelopen jaar heeft de zanger ook hard gewerkt aan nieuw repertoire. Tijdens de Gans Veur Gaon Clubtour krijgen de bezoekers exclusief de primeur van ’n handjevol gloednieuwe dialect popsongs.

Na de kickoff van Lex z’n solocarrière tijdens het festival Zomerparkfeest in 2019 (waar 20.000 mensen op afkwamen) volgden grote liveshows tijdens het Rowwen Hèze Slotconcert en op 11 november in ’t Mecc in Maastricht. In 2020 speelde hij een stijf uitverkochte theatertour in 6 Limburgse steden. Al 3 jaar staat de iTunes nummer 1-hit ‘Nao ’t Zuuje’ in de NPO Radio 2 Top2000. Afgelopen jaar op nummer 405. En 3 jaar op rij werd het liedje door het Limburgse publiek gekozen als ‘beste Limburgse liedje allertijden’ in de L1mbo Top 100 van L1 radio. In het dagelijks leven werkt Lex als presentator bij RTL4 en onlangs bracht hij voor BNNVARA de podcast ‘de Tumor Tapes’ uit, die ruim een maand op de hoogste positie in de Spotify Podcast Top 100 stond.

Het support wordt verzorgd door Cas Ronckers & Phil Aspers

Cas Ronckers is een singer-songwriter en multi-instrumentalist die in 2013 de jongste 3FM Serious Talent ooit was.
Ondertussen stond hij al op de Zwarte Cross en deelde hij het podium met o.a. Stevie Ann, Kensington en DeWolff. Gewapend met camper en gitaar begon hij vorige zomer pas écht aan zijn spirituele en muzikale zoektocht, en ontstond zijn eerste solo-album dat later dit jaar zal verschijnen.

Phil Aspers staat vooral bekend als DJ bij Those Were The Days + Floor Phillers maar speciaal voor deze avond zal de voormalige stadsprins van Weert en presentator van Bospop zijn gitaar omslaan om een paar eigen nummers ten gehore te brengen.


Tijdschema:

Deuren: 15:00
Cas Ronckers : 15:30
Phil Aspers: 15:45
Lex Uiting : 16:15