Lesoir + Vault

vrijdag 4 november , start 21:00 / open 20:00 € 15,- / € 18,-

Lesoir

Lesoir genoot in het voorjaar van 2019 van een succesvolle tour van vijf weken als ‘special guests’ van de Poolse band Riverside, wat een golf van creativiteit gaf en voor hen inspireerde om een ​​nieuw album te schrijven. Met deze hernieuwde inspiratie besloot Lesoir een ander pad in te slaan bij het vormgeven van hun nieuwe kunstwerk. In de maanden die volgden op de tour werd met veel bloed, zweet en tranen gewerkt aan 9 nieuwe nummers, die ze in de winter van 2019 hebben opgenomen. Het resultaat is ‘Mosaic’, een emotioneel, iets minder boos aanbod dan dat te horen was op eerdere albums, een open en eerlijke plaat van Lesoir.

Of het nu op het podium of in de studio is, Lesoir heeft zo’n sterke band als band en dit komt door in hun muziek. Daarom moest ‘Mosaic’ het meest dynamische album tot nu toe worden, wat de luisteraar zeker zal herkennen als ze het geluid van de gepassioneerde muzikante horen.

Gesterkt door producerduo John Cornfield (Muse, Supergrass, Ben Howard en Robert Plant) en Paul Reeve (vocal producer van Matt Bellamy van Muse), wordt Mosaic gevormd in een 10-daagse sessie in Airfield studio (St. Merryn, UK) door War Of The World gitarist Jo Partridge. Met 10 jaar tussen de release van hun debuutalbum en dit vijfde volledige album, kan Lesoir met trots zeggen dat ‘Mosaic’ het album is geworden dat hen eindelijk definieert.

 

Vault

Vault is gevormd met de gedachte om je alledaagse popsong om te vormen tot iets wat helemaal op zichzelf staat. Elk nummer lijkt een nieuw muzikaal canvas gevuld met totaal verschillende kleuren maar toch hoor je door alle muziek heen, dat het één geheel is. Wanneer je naar Vault luistert, wordt er van je gevraagd om kritisch naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Beïnvloed door moderne progressieve rock & classic rock, klinkt Vault als een frisse mengeling van bekende bands uit het genre zoals; Steven Wilson, Opeth, Riverside & Porcupine Tree.