geweest

LeNoise – a tribute to Neil Young

vrijdag 31 januari , , start 21:15 / open 20:00 € 10,- / € 13,-

Het viertal van Le Noise speelde jaren puur voor het plezier nummers van Neil Young in een repetitieschuur in de Limburgse bossen. Lange tijd waren er geen concrete plannen om live naar buiten te komen, maar zodra ze dat wél deden, zat het vanaf het eerste moment juist. Hun energieke, elektrische shows zijn het gevolg van die niet bewuste aanpak. Bij Le Noise gaat het er niet om exacte kopieën te reproduceren, maar om het respect voor de originele songs. Dat voel je. Ze koesteren een voorkeur voor het oeuvre dat Neil Young maakte met Crazy Horse. En voor de songs waarbij The Horse niet letterlijk van de partij was in de studio, dan toch op zijn minst in gedachten en aanpak. Le Noise is geen kampvuur-Neil.

Verwacht géén greatest hits-set, maar nummers die doorgewinterde fans absoluut zullen smaken. Le Noise plukt gretig uit het beste en veelal vroegere werk van Young. De beste oogst uit ‘Harvest’, de gouden samenzang uit ‘After The Goldrush’, de dronken songs uit de gracht van ‘Tonight’s The Night’, de Barstool en andere blues uit ‘Zuma’, de geweldige grooves van ‘Everybody Knows This Is Nowhere’, de kilometermalende solo’s uit ‘Ragged Glory’ en de mooiste poëzie uit ‘On The Beach’. Bij Le Noise wordt het all one song. Ga kijken. Wedden dat je achteraf ‘More barn!’ staat te roepen?

Een greep uit de vele reacties via de sociale media: ‘Schitterend! ‘Cortez The Killer’ was machtig’, ‘Man man, wat was dit goed!’, ‘Genoten van de eerste tot de laatste noot’, ‘Een heuse reïncarnatie, en dit terwijl Neil nog leeft’… Voortgestuwd door het telkens weer bijzonder warme publiek is Le Noise dan ook vastberaden om er nog een tijdje mee door te gaan, net zoals Neil.