geweest

LeNoise a Neil Young tribute

vrijdag 17 mei , start 20:30 / open 20:00 € 10,- / € 13,-

Op 14 mei 1969 kwam ‘Everybody Knows This Is Nowhere’ uit, het tweede studioalbum van Neil Young, zijn eerste met begeleidingsband Crazy Horse. De plaat, met wereldsongs als ‘Cinnamon Girl’, ‘Down By The River’ en ‘Cowgirl In The Sand’, vertoefde negenen- tachtig weken in de Amerikaanse hitlijsten. Vijftig jaar later brengt LeNoise dit classic album integraal naar het podium.

Het viertal speelde jaren puur voor het plezier nummers van Neil in een repetitieschuur in de Limburgse bossen. Lange tijd waren er geen concrete plannen om live naar buiten te komen, maar zodra ze dat wél deden, zat het vanaf het eerste moment juist. Hun energieke, elektrische shows zijn het gevolg van die niet bewuste aanpak. Bij LeNoise gaat het niet om exacte kopieën te reproduceren, maar om het respect voor de originele songs. Dat voel je. Ze koesteren een voorkeur voor het oeuvre dat Neil Young maakte met Crazy Horse. En voor de songs waarbij The Horse niet letterlijk van de partij was in de studio, dan toch op zijn minst in gedachten en aanpak. LeNoise is geen kampvuur-Neil.

Verwacht géén greatest hits-set, maar nummers die doorgewinterde fans absoluut zullen smaken. LeNoise plukt gretig uit het beste en veelal vroegere werk van Young. De beste oogst uit ‘Harvest’, de gouden samenzang uit ‘After The Goldrush’, de dronken songs uit de gracht van ‘Tonight’s The Night’, de Barstool en andere blues uit ‘Zuma’, de geweldige grooves van ‘Everybody Knows This Is Nowhere’, de kilometermalende solo’s uit ‘Ragged Glory’ en de mooiste poëzie uit ‘On The Beach’. Bij LeNoise wordt het all one song. Ga kijken. Wedden dat u achteraf ‘More barn!’ staat te roepen?

Een greep uit de vele reacties via de sociale media: ‘Schitterend! ‘Cortez The Killer’ was machtig’, ‘Man man, wat was dit goed!’, ‘Genoten van de eerste tot de laatste noot’, ‘Een heuse reïncarnatie, en dit terwijl Neil nog leeft’… Voortgestuwd door het telkens weer bijzonder warme publiek is LeNoise dan ook vastberaden om er nog een tijdje mee door te gaan, net zoals Neil.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Jordan Matthew Young

Jordan Matthew Young is een rasechte artiest die het voor elkaar krijgt om jaarlijks 200+ shows neer te zetten. Hij trekt door de hele USA en sinds 2017 ook door heel Europa. De band is strak, heeft een bluesy ritmesectie met Jordan op gitaar, heeft vette bluesriffs en een heerlijke Americana sound. Dit in combinatie met zijn gouden strot maakt Jordan Matthew Young een juweeltje die niet tussen de grote namen zal misstaan. Niet missen dus, Jordan Matthew Young!

 

 Tijdschema:
20:00 – Deuren open
20:30 – Jordan Matthew Young
21:45 – LeNoise