Kristoffer Gildenlöw & Band

vrijdag 26 februari start 21:00 / open 20:30 € 10,-

Kristoffer Gildenlöw is een soloartiest en een multi-instrumentalist maar vooral bekend als bassist in de progressieve rock / hardrock / metal scene. Kristoffer heeft de afgelopen 25 jaar opgenomen en getourd met een aantal geweldige bands en artiesten, waaronder Pain of Salvation, Neal Morse, Kayak, For All We Know, Damian Wilson, Mr Fastfinger en meer. Kristoffer staat momenteel in de line-up van de Nederlandse (prog) rocklegendes Kayak. De band bracht onlangs hun live-album “Kayak – Live 2019” uit en werkt momenteel aan een nieuw studioalbum, gepland voor 2021.

Kristoffer Gildenlöw bracht eerder dit jaar zijn derde soloplaat “Homebound” uit. Wie zijn solo werk wat beter kent weet dat ze niet progressieve metal hoeven te verwachten deze middag maar juist een intiemere sfeer met donkere, nostalgische, luistermuziek met symfonische elementen en hartverwarmende gitaarsolo’s. De kleinere, soms minimalistische en soundscape nummers zitten vol arrangementen die we kennen uit het symfonische rock wereld. Van koren, strijkers tot heerlijk gitaarspel, allen zorgvuldig uitgekozen om het verhaal te vertellen. Droom mee met Kristoffer tijdens zijn concert.

Deze show behoort tot de speciale Sit Happens shows van De Bosuil. Concerten voor maar 30 personen publiek, intiemer kan het niet!
I.v.m de coronamaatregelen is de horeca tijdens deze concerten gesloten.