geweest

King of the World

zondag 13 februari start 16:00 / open 15:00 € 12,- / € 15,-

King of the World bestaat 10 jaar en de heren pakken groots uit met een nieuwe CD (februari 2022), een “Royal Ten” release tour en een one off show met speciale gasten in het voorjaar van 2022.

Na de oprichting in 2012 werd het stempel ’supergroep’ als snel aan de band toegekend vanwege de rijke muzikale historie van de bandleden (Snowy White, Matt Schofield, Cuby & the Blizzards e.v.a.).
Nu, tien jaar later, is King of the World een band die dit stempel nog steeds waar maakt en niets heeft ingeboet aan energie, drive en creativiteit.
Vanaf het begin met Erwin Java en Fokke de Jong tot aan de huidige bezetting met de Belgische gitaarvirtuoos Stef Delbaere en drummer/zanger Marlon Pichel staat King of the World voor kwalitatieve roots, rhythm & blues van de bovenste plank.

De band bouwde een dijk van een reputatie op, zowel in de studio als op het podium. De eerdere vijf albums vielen louter lovende reacties ten deel en de vele shows in binnen- en buitenland op podia zoals het North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, Vienna Spring Blues Festival, Paradiso en andere Nederlandse poptempels, hebben de ijzersterke live-reputatie in beton gegoten.
Naast de erkenning van het publiek mocht de band ook vele Blues Awards in ontvangst nemen (o.a. beste toetsenist, beste drummer, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band).
Stef Delbaere wordt door Gitarist Magazine tot de top van de beste blues/rock gitaristen uit de Benelux gerekend. King of the World was meerdere malen te zien en horen in TV en radioshows waaronder Vrije Geluiden (TV), Pauw en Witteman (TV 2x), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden (TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROSmuziekcafé́ (radio).

Let op: er is geen avondkassa/deurverkoop!

Deze show gaat door in seated setting, op 1,5m afstand en mét CoronaCheck app.
Om te controleren dat het coronatoegangsbewijs van jou is, vragen we je ook naar je legitimatiebewijs. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht; op je stoel mag dit af.  Wij zorgen vervolgens weer met obers dat je tijdens het concert ook een lekker drankje kunt nuttigen!