Member Card Only
Membercard
Placeholder for IMG 9965IMG 9965
do 8 decRock

John Corabi

Voorverkoop
€ 17,00
Dagkassa
€ 20,00
Zaal open
20:00 uur
Start show
21:15 uur

John Corabi schrijft, zingt en treedt al meer dan twintig jaar op. Hij is het meest bekend als oprichter en zanger van The Scream welke hij verliet om Vince Neil te vervangen bij Mötley Crüe en als frontman van The Dead Daisies supergroep.

John Corabi kwam voor het eerst onder onze aandacht met een band genaamd Angora. Toen de band eind jaren tachtig de L.A.-scene betrad, trok de band al snel de aandacht van lokale clubbezoekers, muziekfans en LA-radio. Helaas viel de band al snel uit elkaar na het winnen van verschillende prijzen, waaronder 'Best New Club Act'.
John herstelde zich snel en vormde The Scream. John Corabi had zo'n opschudding veroorzaakt met het materiaal dat hij met The Scream had geschreven dat de nieuwe zangerloze Mötley Crüe contact opnam met Corabi. Het leek erop dat deze een nieuwe richting opging en ze wilden dat John hen zou leiden.

Lees meer

Na enkele maanden schrijfsessies trad John Corabi toe tot Mötley Crüe. Het resulterende album was misschien wel de beste opname die de band ooit had geproduceerd. Nummers als "Hooligan's Holiday", "Misunderstood", "Smoke The Sky" en "Power To The Music" waren slechts enkele van de ongelooflijke nummers waaruit het album bestond, die allemaal mede werden geschreven door John Corabi. Het album werd platina in de Verenigde Staten en genoot veel groter succes elders in de wereld. Het gaf ons een glimp van wat bands als Godsmack en System Of The Down bijna zeven jaar later zouden inluiden als "New Metal".
Verrassend genoeg trok de band zich na een tour door de Verenigde Staten terug in de studio om te beginnen met het schrijven van een tweede album, dat nooit zou worden uitgebracht. John werkte samen met de oude Kiss-gitarist Bruce Kulick. Het titelloze debuut van de toepasselijke naam Union trok al snel airplay. Met nummers als 'Old Man Wise', 'Love I Don't Need It Anymore' en 'October Morning Wind' won Union de Metal Edge magazine reader's poll award voor beste nieuwe band van 1998.
Union leverde al snel Live In The Galaxy af, een live-album met veel van de nummers van de eerste plaat en een liveversie van nummers uit het verleden van John en Bruce. Waaronder geweldige versies van Cheap Trick's 'Surrender' en 'You've Got To Hide Your Love Away' van de Beatles. Het live-album werd al snel gevolgd door een album dat een verbazingwekkende groei liet zien in hun songwriting, The Blue Room. De band ging op pad en ontdekte dat veel clubs uitverkocht waren. Nummers als "Do Your Own Thing", "Hypnotized", "Dead" en "Who Do You Think You Are?" werden al snel publiekslieveling. Het Union-geluid had perfect naast Nickelback of 3 Doors Down gestaan, maar de radio had die bands nog niet ontdekt. Opnieuw bevond John Corabi zich voorop, te ver vooruit voor een groot deel van de industrie.

Naast zijn voortdurende werk met Union, trad John Corabi in 2001 toe tot Ratt als hun ritmegitarist en zong hij met Cardboard Vampyres, met Alice In Chains-gitaristen Jerry Cantrell en Billy Duffy van de Cult. John maakt ook deel uit van ESP met Eric Singer en Bruce Kulick van Kiss en Chuck Garric van Alice Cooper.

John Corabi heeft zijn langverwachte solo-album opgenomen, getiteld "John Corabi Unplugged" en blijft zich ontwikkelen. Krachtigere muziek van een van de beste zangers, songschrijvers en frontmannen die de industrie ooit heeft gezien!

MEMBERCARD

Dit concert hoort bij de Membercard selectie. Je kan dit concert uiteraard ook bezoeken als je geen membercard hebt!

Genre

Links

Bekijk ook

Placeholder for FLF liggend HIRESFLF liggend HIRES
za 8 junPop

Feel Like Flying - A Tribute to Racoon

een ode aan de muziek van Racoon

Membercard
Placeholder for Web Logo Quadratisch 2018 kopieWeb Logo Quadratisch 2018 kopie
za 30 novRock

Kings of Floyd

Beleef de magie van Pink Floyd met de Kings Of Floyd!

Uitverkocht
Uitverkocht
Placeholder for The Fortunate Sons persfoto 1The Fortunate Sons persfoto 1
zo 10 novRock

The Fortunate Sons

Dé CCR-tribute band!

Uitverkocht
Uitverkocht
Placeholder for The Fortunate Sons persfoto 1The Fortunate Sons persfoto 1
vr 6 decRock

The Fortunate Sons

Dé CCR-tribute band!

Volledig programma

Nooit meer een
optreden missen!

Ontvang programma updates en belangrijk
nieuws in je mailbox of whatsapp

Laatste nieuws

Meer nieuws

Bezoekers info

Meer bezoekersinfo

Zoek in programma

Kies een type of genre

Kies een maand