geweest

Jetbone

zondag 22 april start 16:00 / open 15:00 € 5,- / € 8,-

Jetbone is een Zweedse rock ‘n roll band die zijn roots vindt in de 60’s en 70’s. De rock  ‘n roll groep uit Sundsvall werd in 2008 opgericht. De 5 kopppige band bestaat uit; Alin Riabouchkin met zang en gitaar, Gistaw Gurten Sjödin met zang en basgitaar, Sebastian Engberg met gitaar, Rasmus Fors met piano en orgels, last but not least Albin Linder op de drums.

De muziek van Jetbone is veelzijdig in de rock ‘n roll scene maar zwaar beïnvloed door zuidelijke funk, soul & rock. Tot op heden heeft de band maar 2 albums. De eerste genaamd ‘Jetbone’ en kwam in 2012 uit. Het tweede album heet ‘Magical Ride’ en kwam in 2015 uit. Momenteel zijn ze voornamelijk actief in Zweden maar hebben nu ook meerdere ‘tour dates’ door Europa.

De band heeft een missie: het terug brengen van de klassieke groovy rock ‘n roll. Het is dan ook niet verrassend dat het album ‘Magical Ride’ volstaat met simpele doch catchy tracks. Vorig jaar stond de band al in De Bosuil en het publiek had hier alleen maar lovende woorden voor over. Mis dit dus niet!