geweest

Jan de Bruijn

vrijdag 30 november start 21:00 / open 20:00 € 5,- / € 5,-

Al meer dan veertig jaar is Jan de Bruijn een onvermijdelijke podiumpersoonlijkheid als goede gitarist en met een geweldige stem. In de jaren tachtig leidt hij The Crew, de rhythm & blues band waarmee Jan jarenlang een toonaangevende rol speelt in het internationale clubcircuit.

Begin jaren negentig start Jan een nieuwe band, The Gonnabee’z, opnieuw een Vlaams-Nederlandse combinatie en opnieuw met zwager Pieter van Bogaert op de toetsen. Maar nu met veel meer eigen werk. De nummers zijn steviger dan men van hem gewend is. Vooral in de ballads toont Jan zijn vermogens als songwriter.

In 2013 brengt Jan voor het eerst het langverwachte soloalbum uit. The Long Way Home wordt breed omarmd als “het beste wat Jan tot nu toe heeft gemaakt”. Drie jaar later komt de opvolger Bittersweet. Insiders die al enkele opnames konden horen, slaan dit album nog hoger aan.

Het jarenlang spelen met anderen bracht Jan tijdens vele concerten en tournees in tal van landen. Deze enorme, brede, internationale werkervaring heeft absoluut bijgedragen zijn unieke en muzikale ontwikkeling.