Placeholder for IMG 3039 Imperial CrownsIMG 3039 Imperial Crowns
za 20 meiBlues

Imperial Crowns

Voorverkoop
€ 20,00
Dagkassa
€ 23,00
Zaal open
19:30 uur
Start show
20:15 uur

Bluestime, een middag of avond vol bluesmuziek. Deze avond met Imperial Crowns, Jörg Danielsen en Little Hat

The Imperial Crowns
is een bluesrock groep uit Los Angeles. De band bestaat naast zanger én mondharmonica speler Jimmie Wood en gitarist J.J. Holiday, uit drummer Ryan Dean, plus bassist James Carter. Deze fenomenale band werd in 1997 opgericht en bracht meerdere albums uit zoals Imperial Crowns, Hymn Book, Preachin’ The Blues Live! en Star of the West. De begenadigde muzikanten traden veel op en de band kreeg een legendarische live-reputatie! Ze speelden met grote namen zoals: Bruce Springsteen, Bob Dylan, Beck, Johnny Depp, Greg Allman, Taj Mahal, Billy Preston, The Blues Brothers, Otis Clay etc. Een echte liveband waarvan de energie je nog een lang in je kleren blijft hangen!

Al bijna 20 jaar is Jörg Danielsen hart gegrepen door de blues. Zijn invloeden gaan terug tot de elektrische blues van de jaren 60 & 70 en bestrijken een breed scala aan stijlen binnen dat tijdperk. De leg shaking en body twisting energie van Danielsen is super aanstekelijk!

Little Hat
: Rockin', sleazy & electrified... Little Hat mixt het allemaal door elkaar in een meedogenloze groove die flowt alsof ‘ie van een one-man band komt. Hun strakke, rauwe, primitieve sound brengt je terug naar een tijd toen rocken betekende dat er ook gerold werd. De zware dans ritmes doen je bijna vergeten dat de lage tonen niet worden ingevuld door een bassist, maar door de rechtervoet van de drummer. Elke show is een unieke ervaring doordat deze ervaren muzikanten constant op elkaar inspelen en iets unieks creëren op het podium.

De band is reeds een graag geziene gast op vele festivals. Daarbij heeft de release van hun internationaal uitstekend ontvangen debuut-album “Wine Whiskey & Wimmen” deze winnaars van de Dutch Blues Challenge hen geen windeieren gelegd. Verwacht wilde grooves en toffe licks als je naar een Little hat show komt… Maar bovenal: vergeet niet je dansschoenen aan te trekken want het is onmogelijk om stil te staan als deze mannen aan de slag gaan!!!

Genre

Bekijk ook

Membercard
Placeholder for EamonnEamonn
zo 17 sepBlues

EAMONN MCCORMACK

‘Be blown away’: Door Eamonn en zijn jonge Power Trio!

Placeholder for Schermafbeelding 2022 11 04 om 11 58 45Schermafbeelding 2022 11 04 om 11 58 45
vr 28 aprRock

Van Hagar, Suits Me Right, The Leftovers & Millroad

Working Mates On Tour!

Placeholder for DSC 6886DSC 6886
za 13 meiBlues

The Bluesbones

van bluesrock tot gevoelige ballads en van heavy rock tot country grooves.

Membercard
Placeholder for Boaz press shot DEZE GEBRUIKENBoaz press shot DEZE GEBRUIKEN
zo 16 aprBlues

BOAZ

Finalist van We Want More geeft je kippenvel van kruin tot tenen!

Volledig programma

Nooit meer een
optreden missen!

Ontvang programma updates en belangrijk
nieuws in je mailbox of whatsapp

Laatste nieuws

Meer nieuws

Bezoekers info

Meer bezoekersinfo

Zoek in programma

Kies een type of genre

Kies een maand