geweest

Ian Matthews Southern Comfort

zondag 25 maart , start 16:00 / open 15:00 € 12.00,- / € 15.00,-

Matthews Southern Comfort had in 1970 een vliegende start met het nummer ‘Woodstock’. Dit nummer werd in onder andere Engeland een nummer 1 hit. De band was echter een kort leven beschoren.

In 2010 blies Matthews de band in een andere samenstelling nieuw leven in. Simpelweg omdat hij het gevoel had dat hij met terugwerkende kracht de puntjes op de i wilde zetten. Het album ‘Kind of New’ was het resultaat hiervan, gevolgd door een uitgebreide concerttour waarin Matthews Southern Comfort zowel oud als nieuw werk ter gehore bracht.

Nu maakt de band in de samenstelling met BJ Baartmans, Bart de Win en nieuwkomer Eric de Vries het album ‘Like a Radio’. Dit wordt opnieuw gevolgd door een uitgebreide wereldwijde concerttour in 2018 én 2019.

Deze band vertegenwoordigt zowel het heden als het verleden. Matthews weet op prachtige wijze de klassieke Matthews Southern Comfort nummers nieuw leven in te blazen zodat ze naadloos aansluiten op het nieuwe repertoire.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Cowlins
Dit is een gelegenheidsformatie met René Bijmakers, Bart Bijlmakers, Winand Bijlmakers, Johan Bijlmalers en Winand Bijmakers.
Ze spelen nummers van o.s. The Gourds, Neil Young, The Jayhawks en Bob Dylan!