geweest

Henrik Freischlader Band

zondag 7 oktober start 16:00 / open 15:00 € 19,- / € 23,-

Henrik Freischlader houdt van blues muziek en het schrijven hiervan. Al de instrumenten die hij bespeelt heeft hij zichzelf aangeleerd. Henrik zelf heeft ondertussen al 6 studioalbums en 3 live albums uitgebracht. Ook produceerde hij albums voor onder andere Layla Zoe, Linda Sutti en Tommy Schneller.

Een korte tijd hoorde we niks meer van hem tot hij begon aan een experiment,  namelijk 7 jonge artiesten uit verschillende landen verzamelen en samen een band vormen.

Oude liedjes in een nieuw jasje, een nieuw geluid op een ‘oldschool’ manier, een frisse muzikale wind. Dat is wat je  van de Henrik Freischlader band kunt verwachten.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Wille and the Bandits

Met hun frisse benadering van de bluesrock-muziek hebben Wille and the Bandits zich een plaats weten te veroveren in de Europese muziekscene, ze hebben een reputatie opgebouwd als een van de beste live-acts die er is en ze veroveren de verbeelding en interesse van muziekliefhebbers over de hele wereld.

Wille and the Bandits is een klassiek bluesrock-drietal, veel in de lijn van Cream en The Jimi Hendrix Experience en net zoals deze bands zijn ze aan de grenzen van hun genre aan het duwen. Wille and the Bandits nemen hun sound veel verder dan verwacht zou worden.